reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
A propos naszych trzech rodzynków:
@Sylwanka89 , @keisa92 , @Klaudia126 jak się czujecie?
Co w ogóle u Was słychać?
Dziękuję, że pytasz 🙂 Do wczoraj fizycznie czułam się super, w sumie oprócz bólu piersi i awersji do jedzenia nic mi nie było. Dziś jest ciężko, słabo, niedobrze, nie mam siły oczu otwartych trzymać... nie wiem czy taki dzień, czy nowy poziom samopoczucia 🙈 Psychicznie jest dość ciężko. W tamtym tygodniu przyrosty po 140% i 110%. W piątek robiłam betę tak dla sprawdzenia to ponad 14400. Jutro pierwsza wizyta, to liczę że coś będzie widać.

Dziewczyny, a mam taką rozkminę. Za dwa tygodnie będę robić badania okresowe do pracy i prawdopodobnie wypadnie mi RTG płuc. Będę też wtedy możliwie 8-9-10 dpo. Jak myślicie, mogę odmówić tego RTG z powodu "możliwości bycia w ciąży"?
Zrób rtg, ono nic nie zrobi. Ta dawka promieniowania nic nie zmieni 10dpo, w zasadzie nawet nie wiesz czy jesteś w ciąży... Zawsze możesz rano wykonać betę jeśli aż tak bardzo się boisz...

reklama
Btw: dzis znowu pasek owu ciemny, 20 dc.
Wczoraj ciemny, dziś ciemny.

Tydzień temu, 13 dc też ciemny🤯.

Ja już nie ogarniam.
Mi potrafiły wychodzić bardzo ciemne kreski na testach owulacyjnych w 8dc i przez tydzień być bardzo ciemne🤷‍♀️. Chyba u mnie LH długo jest na wysokim poziomie. Ale ja nigdy nie bylam na monitoringu więc tylko domniemalam że wtedy jest najbardziej płodny czas. To pokrywało się z długością cyklu. Ale bez monitoringu to mało co można z pewnością stwierdzić.

Do góry