reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Hehe, u nas jest zawsze poza wywiadem z lekarzem jeszcze okulista, pobieranie krwi, czasem EKG, nauczyciele mają laryngologa. I wiem, że jest to RTG, tylko nie kojarzę jak często i na jakich zasadach.

Okulisty już od 2 lat nie ma w badaniu medycyny pracy chyba, że już nosisz okulary. W innym wypadku nawet tego już nie sprawdzają do pracy przy kompie. Od kilku lat przy badaniach kontrolnych nie miałam nawet krwi.

Okulisty już od 2 lat nie ma w badaniu medycyny pracy chyba, że już nosisz okulary. W innym wypadku nawet tego już nie sprawdzają do pracy przy kompie. Od kilku lat przy badaniach kontrolnych nie miałam nawet krwi.
Noszę i też mam wpisane zawsze "praca przy komputerze". Ej to jak nie masz badania krwi to na czym polegają te badania i stwierdzenie zdolności do pracy? 😁

Hehe, u nas jest zawsze poza wywiadem z lekarzem jeszcze okulista, pobieranie krwi, czasem EKG, nauczyciele mają laryngologa. I wiem, że jest to RTG, tylko nie kojarzę jak często i na jakich zasadach.
Czekaj, rozmawiałam z mamą akurat. Ona jest nauczycielem.
Mówi, że miała kiedyś, kiedyś RTG, ale nie pamięta, jak dawno temu. Czyli bardzo dawno temu.

Dziwne, bo w biurze po co Ci RTG?🤔

Ostatnia edycja:
Noszę i też mam wpisane zawsze "praca przy komputerze". Ej to jak nie masz badania krwi to na czym polegają te badania i stwierdzenie zdolności do pracy? 😁
Zwykle to jest tylko poziom glukozy na czczo, bo w zasadzie wynik jest od razu.
Innych nie robią na pewno.

Ostatnio mojej koleżance dali badania tylko na 4 miesiące, bo jej wyszło nadciśnienie xD.
Ma dopiero 40 lat.

Czym innym jest badanie pierwsze a czym innym kontrolne przedłużające zdolność. Ostatnio mialam kontrolne i już okulista jest z nich wykreślony. Miałam tylko audiometr i rozmowę z lekarzem medycyny pracy. Nic poza tym.
Jeśli od pierwszego badania stwierdzającego zdolność nic się nie zmieniło to kontrola trwa kilka minut i nara.

reklama
No widzisz, a u nas robią🤷🏻‍♀️.
Mąż miał w piątek, ta wyżej wymieniona koleżanka miała półtora tygodnia temu.

Mieli glukozę, ciśnienie, okulistę.
U nas to jest zwykle kilka godzin pobytu w ośrodku zdrowia.
U nas właśnie też, prawie cała dniówka. Bo okulista jest np. od 12:00 a są takie kolejki, że człowiek tam siedzi bo się nie opłaca do roboty wracać.

Do góry