reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
No widzisz, a u nas robią🤷🏻‍♀️.
Mąż miał w piątek, ta wyżej wymieniona koleżanka miała półtora tygodnia temu.

Mieli glukozę, ciśnienie, okulistę.
U nas to jest zwykle kilka godzin pobytu w ośrodku zdrowia.

Zapisywałam się dosłownie nie dawno i już okulista mi nie przysługiwał chociaż mi zależało bardzo. Dowiedziałam się, że już go do pracy biurowej nie ma w podstawie i tylko dla tych co mają okulary przysługuje kontrola

Miałam robione rtg płuc do pracy biurowej jak pracowałam w cywilnym korpusie policji. Wtedy pani w rejestracji dyskretnie zapytała mnie czy są jakieś przeciwwskazania do wykonania badania, np ciąża, wtedy to badanie po prostu nie jest wykonane.
Teraz pracuję w innym miejscu, tez praca biurowa i badania są dużo skromniejsze (wywiad m, wzrok, słuch), ale chłopaki na magazynie mają komplet: rtg, morfo, próby wątrobowe, okulista itd. Pewnie zależy od zakladu pracy albo lekarza, może jest jakaś podstawa a reszta wg wymagań firmy?

Zapisywałam się dosłownie nie dawno i już okulista mi nie przysługiwał chociaż mi zależało bardzo. Dowiedziałam się, że już go do pracy biurowej nie ma w podstawie i tylko dla tych co mają okulary przysługuje kontrola
To zależy za co płaci Twój pracodawca. Ja też miałam niedawno badania medycyny pracy i okulista był w pakiecie, tak samo jak badania krwi, moczu i neurolog :p

To zależy za co płaci Twój pracodawca. Ja też miałam niedawno badania medycyny pracy i okulista był w pakiecie, tak samo jak badania krwi, moczu i neurolog :p

Byłabym naprawdę zszokowana gdyby akurat mój pracodawca na tym oszczędzał bo nie oszczędzali nawet na batonikach proteinowych dla uczestników imprezy firmowej 😂

W ogóle to dziś zupełnym przypadkiem dowiedziałam się, że należymy do Lux Medu.

5,5 roku udanego pożycia małżeńskiego, staż pracy mojego męża 11 lat w jednej firmie.

Gdyby nie ten mail o ocenie jakości usług grupy Lux Med, dalej bym żyła w nieświadomości.
Na moje pytanie, czy jesteśmy oboje wciągnięci, on odpowiedział „No pewnie, już dawno Cię zapisałem.” 🤦🏻‍♀️

Myślę, że dużo zależy od rodzaju pracy i to jest kluczowe. Ja mam mało wymagająca pracę biurowa z dwoma czynnikami ryzyka więc nie ma co badać. Przy kwalifikacji do pracy było ekg, cholesterol i takie tam, ale już przy kontroli nie ma nic...

Myślę, że dużo zależy od rodzaju pracy i to jest kluczowe. Ja mam mało wymagająca pracę biurowa z dwoma czynnikami ryzyka więc nie ma co badać. Przy kwalifikacji do pracy było ekg, cholesterol i takie tam, ale już przy kontroli nie ma nic...
No ja jestem programistą, ja nawet z domu nie wychodzę 🤣

Generalnie na badaniach okresowych w tym roku miałam badanie słuchu, neurologa, okulistę, psychologa transportu (teoretycznie mamy wpisane prowadzenie samochodu służbowo w karcie stanowiska), badania krwi - glukoza, morfologia, TSH, lipidogram, badanie ogólne moczu. Chyba tyle 🧐.

Edit no i taki ogólny wywiad pielęgniarski, waga, wzrost, ciśnienie, problemy zdrowotne ;-)

Dziewczyny Wy przed okresem też macie taką wodnista biała wydzielinę i uczucie dyskomfortu i kłócia na dole w pochwie? Głównie przy siedzeniu? Ten cykl mam zupełnie zwariowany i nie wiem czy to powód do zmartwienia 😔
Okres ma być jutro, temperatura już spadła dziś rano.
Dzień przed @ miałam suszę, a wcześniejsze dni wodnista wydzielina. Ja dziś mam sluz kawa z mlekiem i trafiła się krwista żyłka. Mam nadzieję, że to pęknięcie pęcherzyka, mam dziś bardzo wrazliwą miednicę, siadam czy leżę czuję dyslomfort tam i wyzszą wrażliwość, zslaszcza przy siadaniu. Najpewniej 31.10 zrobię test 😂🤣 bo nie wytrzymam, a powinnam zaczekać do 10 dni pod 🤪

Ostatnia edycja:
reklama
No ja jestem programistą, ja nawet z domu nie wychodzę 🤣

Generalnie na badaniach okresowych w tym roku miałam badanie słuchu, neurologa, okulistę, psychologa transportu (teoretycznie mamy wpisane prowadzenie samochodu służbowo w karcie stanowiska), badania krwi - glukoza, morfologia, TSH, lipidogram, badanie ogólne moczu. Chyba tyle 🧐.

Edit no i taki ogólny wywiad pielęgniarski, waga, wzrost, ciśnienie, problemy zdrowotne ;-)

Jakbym miała samochodach wpisany to też miałabym duuuzo więcej.

Do góry