reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
No widzisz, a u nas robią🤷🏻‍♀️.
Mąż miał w piątek, ta wyżej wymieniona koleżanka miała półtora tygodnia temu.

Mieli glukozę, ciśnienie, okulistę.
U nas to jest zwykle kilka godzin pobytu w ośrodku zdrowia.

Zapisywałam się dosłownie nie dawno i już okulista mi nie przysługiwał chociaż mi zależało bardzo. Dowiedziałam się, że już go do pracy biurowej nie ma w podstawie i tylko dla tych co mają okulary przysługuje kontrola

Miałam robione rtg płuc do pracy biurowej jak pracowałam w cywilnym korpusie policji. Wtedy pani w rejestracji dyskretnie zapytała mnie czy są jakieś przeciwwskazania do wykonania badania, np ciąża, wtedy to badanie po prostu nie jest wykonane.
Teraz pracuję w innym miejscu, tez praca biurowa i badania są dużo skromniejsze (wywiad m, wzrok, słuch), ale chłopaki na magazynie mają komplet: rtg, morfo, próby wątrobowe, okulista itd. Pewnie zależy od zakladu pracy albo lekarza, może jest jakaś podstawa a reszta wg wymagań firmy?

Zapisywałam się dosłownie nie dawno i już okulista mi nie przysługiwał chociaż mi zależało bardzo. Dowiedziałam się, że już go do pracy biurowej nie ma w podstawie i tylko dla tych co mają okulary przysługuje kontrola
To zależy za co płaci Twój pracodawca. Ja też miałam niedawno badania medycyny pracy i okulista był w pakiecie, tak samo jak badania krwi, moczu i neurolog :p

To zależy za co płaci Twój pracodawca. Ja też miałam niedawno badania medycyny pracy i okulista był w pakiecie, tak samo jak badania krwi, moczu i neurolog :p

Byłabym naprawdę zszokowana gdyby akurat mój pracodawca na tym oszczędzał bo nie oszczędzali nawet na batonikach proteinowych dla uczestników imprezy firmowej 😂

W ogóle to dziś zupełnym przypadkiem dowiedziałam się, że należymy do Lux Medu.

5,5 roku udanego pożycia małżeńskiego, staż pracy mojego męża 11 lat w jednej firmie.

Gdyby nie ten mail o ocenie jakości usług grupy Lux Med, dalej bym żyła w nieświadomości.
Na moje pytanie, czy jesteśmy oboje wciągnięci, on odpowiedział „No pewnie, już dawno Cię zapisałem.” 🤦🏻‍♀️

Myślę, że dużo zależy od rodzaju pracy i to jest kluczowe. Ja mam mało wymagająca pracę biurowa z dwoma czynnikami ryzyka więc nie ma co badać. Przy kwalifikacji do pracy było ekg, cholesterol i takie tam, ale już przy kontroli nie ma nic...

Myślę, że dużo zależy od rodzaju pracy i to jest kluczowe. Ja mam mało wymagająca pracę biurowa z dwoma czynnikami ryzyka więc nie ma co badać. Przy kwalifikacji do pracy było ekg, cholesterol i takie tam, ale już przy kontroli nie ma nic...
No ja jestem programistą, ja nawet z domu nie wychodzę 🤣

Generalnie na badaniach okresowych w tym roku miałam badanie słuchu, neurologa, okulistę, psychologa transportu (teoretycznie mamy wpisane prowadzenie samochodu służbowo w karcie stanowiska), badania krwi - glukoza, morfologia, TSH, lipidogram, badanie ogólne moczu. Chyba tyle 🧐.

Edit no i taki ogólny wywiad pielęgniarski, waga, wzrost, ciśnienie, problemy zdrowotne ;-)

Dziewczyny Wy przed okresem też macie taką wodnista biała wydzielinę i uczucie dyskomfortu i kłócia na dole w pochwie? Głównie przy siedzeniu? Ten cykl mam zupełnie zwariowany i nie wiem czy to powód do zmartwienia 😔
Okres ma być jutro, temperatura już spadła dziś rano.
Dzień przed @ miałam suszę, a wcześniejsze dni wodnista wydzielina. Ja dziś mam sluz kawa z mlekiem i trafiła się krwista żyłka. Mam nadzieję, że to pęknięcie pęcherzyka, mam dziś bardzo wrazliwą miednicę, siadam czy leżę czuję dyslomfort tam i wyzszą wrażliwość, zslaszcza przy siadaniu. Najpewniej 31.10 zrobię test 😂🤣 bo nie wytrzymam, a powinnam zaczekać do 10 dni pod 🤪

Ostatnia edycja:
reklama
No ja jestem programistą, ja nawet z domu nie wychodzę 🤣

Generalnie na badaniach okresowych w tym roku miałam badanie słuchu, neurologa, okulistę, psychologa transportu (teoretycznie mamy wpisane prowadzenie samochodu służbowo w karcie stanowiska), badania krwi - glukoza, morfologia, TSH, lipidogram, badanie ogólne moczu. Chyba tyle 🧐.

Edit no i taki ogólny wywiad pielęgniarski, waga, wzrost, ciśnienie, problemy zdrowotne ;-)

Jakbym miała samochodach wpisany to też miałabym duuuzo więcej.

Do góry