reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Hehe, u nas jest zawsze poza wywiadem z lekarzem jeszcze okulista, pobieranie krwi, czasem EKG, nauczyciele mają laryngologa. I wiem, że jest to RTG, tylko nie kojarzę jak często i na jakich zasadach.

Okulisty już od 2 lat nie ma w badaniu medycyny pracy chyba, że już nosisz okulary. W innym wypadku nawet tego już nie sprawdzają do pracy przy kompie. Od kilku lat przy badaniach kontrolnych nie miałam nawet krwi.

Okulisty już od 2 lat nie ma w badaniu medycyny pracy chyba, że już nosisz okulary. W innym wypadku nawet tego już nie sprawdzają do pracy przy kompie. Od kilku lat przy badaniach kontrolnych nie miałam nawet krwi.
Noszę i też mam wpisane zawsze "praca przy komputerze". Ej to jak nie masz badania krwi to na czym polegają te badania i stwierdzenie zdolności do pracy? 😁

Hehe, u nas jest zawsze poza wywiadem z lekarzem jeszcze okulista, pobieranie krwi, czasem EKG, nauczyciele mają laryngologa. I wiem, że jest to RTG, tylko nie kojarzę jak często i na jakich zasadach.
Czekaj, rozmawiałam z mamą akurat. Ona jest nauczycielem.
Mówi, że miała kiedyś, kiedyś RTG, ale nie pamięta, jak dawno temu. Czyli bardzo dawno temu.

Dziwne, bo w biurze po co Ci RTG?🤔

Ostatnia edycja:
Noszę i też mam wpisane zawsze "praca przy komputerze". Ej to jak nie masz badania krwi to na czym polegają te badania i stwierdzenie zdolności do pracy? 😁
Zwykle to jest tylko poziom glukozy na czczo, bo w zasadzie wynik jest od razu.
Innych nie robią na pewno.

Ostatnio mojej koleżance dali badania tylko na 4 miesiące, bo jej wyszło nadciśnienie xD.
Ma dopiero 40 lat.

Czym innym jest badanie pierwsze a czym innym kontrolne przedłużające zdolność. Ostatnio mialam kontrolne i już okulista jest z nich wykreślony. Miałam tylko audiometr i rozmowę z lekarzem medycyny pracy. Nic poza tym.
Jeśli od pierwszego badania stwierdzającego zdolność nic się nie zmieniło to kontrola trwa kilka minut i nara.

reklama
No widzisz, a u nas robią🤷🏻‍♀️.
Mąż miał w piątek, ta wyżej wymieniona koleżanka miała półtora tygodnia temu.

Mieli glukozę, ciśnienie, okulistę.
U nas to jest zwykle kilka godzin pobytu w ośrodku zdrowia.
U nas właśnie też, prawie cała dniówka. Bo okulista jest np. od 12:00 a są takie kolejki, że człowiek tam siedzi bo się nie opłaca do roboty wracać.

Do góry