reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Powiedziałam tak teściowej że przy wszystkich mówiliśmy że jak będzie córka to będzie Hania i mówiłam dlaczego mi tak zależy, i mówiłam jej że zmalpowali imię i pewnie bardzo się cieszy że nam się nie udało kolejny miesiąc a ta z tekstem że no Ania jest w ciąży to im imię potrzebne bardziej niż nam.... Dostałam normalnie z liścia w twarz... Nie odezwę się więcej do tej czarownicy.
Strasznie toksyczna ta wasza rodzina 🙄 tyle żalu, jadu i niechęci, ze aż przykro się to czyta.

reklama
Ja przede wszystkim jestem za 1 imieniem. Sama mam podwójne i tylko wiecej czasu spedzam wypełniając jakieś pisma 🤪😁
Dlatego u nas odrazu decyzja zapadła, ze imię bedzie jedno. Bardzo podobał mi się Ignacy, ale dwoch przedszkolaków o tym imieniu byli takimi urwisami, że odstąpiłam od tego pomysłu😂. Naszym zadaniem było wymyslić krotkie, inne niż dzieci najblizszych przyjaciół i rodziny i pasujące do nazwiska. Sama na drugie mam Angelika, i pół zycia żałuję że mama uparła się na 1 imię najbardziej wtedy popularne i było nas w sredniej klasie 6 😱
Nasze przyszłe gówniaki muszą mieć jedno imię, bo nazwisko dostaną łączone :D Na dodatek moje jest dość długie, więc celujemy w imiona krótkie a trochę starsze - Tobiasz, Szczepan, Samuel, Daniel. Dla dziewczynki mamy tylko Sarę, bo w głębi ducha oboje pragniemy chłopaczków. O Ignacym też myślałam, ale nie umiem się oderwać mentalnie od syna kuzynki o tym imieniu, bardzo specyficzne dziecko :D

Dziewczyny, a mam taką rozkminę. Za dwa tygodnie będę robić badania okresowe do pracy i prawdopodobnie wypadnie mi RTG płuc. Będę też wtedy możliwie 8-9-10 dpo. Jak myślicie, mogę odmówić tego RTG z powodu "możliwości bycia w ciąży"?

Dziewczyny, a mam taką rozkminę. Za dwa tygodnie będę robić badania okresowe do pracy i prawdopodobnie wypadnie mi RTG płuc. Będę też wtedy możliwie 8-9-10 dpo. Jak myślicie, mogę odmówić tego RTG z powodu "możliwości bycia w ciąży"?
No dobra, ale jeśli Twoje stanowisko wymaga tego typu badania, to mogą Cię bez niego nie dopuścić do pracy.

Dziewczyny Wy przed okresem też macie taką wodnista biała wydzielinę i uczucie dyskomfortu i kłócia na dole w pochwie? Głównie przy siedzeniu? Ten cykl mam zupełnie zwariowany i nie wiem czy to powód do zmartwienia 😔
Okres ma być jutro, temperatura już spadła dziś rano.
Ja przed okresem mam białą, ale gęstą wydzielinę. A jakiekolwiek kłucia to raczej tylko jajniki podczas owulacji, często podczas siadania właśnie.

No to nawet nie będziesz mieć RTG.

My do pracy w labo mamy tylko badanie poziomu glukozy i ciśnienie. I nic więcej, a pracujemy z różnymi świństwami mającymi wpływ na cały organizm.
Wiesz, coś mi się kojarzy, że raz na ileś lat każdy ma RTG płuc. Dlatego tak się zastanawiam czy mnie to czeka, a wolę być przygotowana 😁

reklama
Do góry