reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Powiedziałam tak teściowej że przy wszystkich mówiliśmy że jak będzie córka to będzie Hania i mówiłam dlaczego mi tak zależy, i mówiłam jej że zmalpowali imię i pewnie bardzo się cieszy że nam się nie udało kolejny miesiąc a ta z tekstem że no Ania jest w ciąży to im imię potrzebne bardziej niż nam.... Dostałam normalnie z liścia w twarz... Nie odezwę się więcej do tej czarownicy.
Strasznie toksyczna ta wasza rodzina 🙄 tyle żalu, jadu i niechęci, ze aż przykro się to czyta.

reklama
Ja przede wszystkim jestem za 1 imieniem. Sama mam podwójne i tylko wiecej czasu spedzam wypełniając jakieś pisma 🤪😁
Dlatego u nas odrazu decyzja zapadła, ze imię bedzie jedno. Bardzo podobał mi się Ignacy, ale dwoch przedszkolaków o tym imieniu byli takimi urwisami, że odstąpiłam od tego pomysłu😂. Naszym zadaniem było wymyslić krotkie, inne niż dzieci najblizszych przyjaciół i rodziny i pasujące do nazwiska. Sama na drugie mam Angelika, i pół zycia żałuję że mama uparła się na 1 imię najbardziej wtedy popularne i było nas w sredniej klasie 6 😱
Nasze przyszłe gówniaki muszą mieć jedno imię, bo nazwisko dostaną łączone :D Na dodatek moje jest dość długie, więc celujemy w imiona krótkie a trochę starsze - Tobiasz, Szczepan, Samuel, Daniel. Dla dziewczynki mamy tylko Sarę, bo w głębi ducha oboje pragniemy chłopaczków. O Ignacym też myślałam, ale nie umiem się oderwać mentalnie od syna kuzynki o tym imieniu, bardzo specyficzne dziecko :D

Dziewczyny, a mam taką rozkminę. Za dwa tygodnie będę robić badania okresowe do pracy i prawdopodobnie wypadnie mi RTG płuc. Będę też wtedy możliwie 8-9-10 dpo. Jak myślicie, mogę odmówić tego RTG z powodu "możliwości bycia w ciąży"?

Dziewczyny, a mam taką rozkminę. Za dwa tygodnie będę robić badania okresowe do pracy i prawdopodobnie wypadnie mi RTG płuc. Będę też wtedy możliwie 8-9-10 dpo. Jak myślicie, mogę odmówić tego RTG z powodu "możliwości bycia w ciąży"?
No dobra, ale jeśli Twoje stanowisko wymaga tego typu badania, to mogą Cię bez niego nie dopuścić do pracy.

Dziewczyny Wy przed okresem też macie taką wodnista biała wydzielinę i uczucie dyskomfortu i kłócia na dole w pochwie? Głównie przy siedzeniu? Ten cykl mam zupełnie zwariowany i nie wiem czy to powód do zmartwienia 😔
Okres ma być jutro, temperatura już spadła dziś rano.
Ja przed okresem mam białą, ale gęstą wydzielinę. A jakiekolwiek kłucia to raczej tylko jajniki podczas owulacji, często podczas siadania właśnie.

No to nawet nie będziesz mieć RTG.

My do pracy w labo mamy tylko badanie poziomu glukozy i ciśnienie. I nic więcej, a pracujemy z różnymi świństwami mającymi wpływ na cały organizm.
Wiesz, coś mi się kojarzy, że raz na ileś lat każdy ma RTG płuc. Dlatego tak się zastanawiam czy mnie to czeka, a wolę być przygotowana 😁

reklama
Do góry