reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja przede wszystkim jestem za 1 imieniem. Sama mam podwójne i tylko wiecej czasu spedzam wypełniając jakieś pisma 🤪😁
Dlatego u nas odrazu decyzja zapadła, ze imię bedzie jedno. Bardzo podobał mi się Ignacy, ale dwoch przedszkolaków o tym imieniu byli takimi urwisami, że odstąpiłam od tego pomysłu😂. Naszym zadaniem było wymyslić krotkie, inne niż dzieci najblizszych przyjaciół i rodziny i pasujące do nazwiska. Sama na drugie mam Angelika, i pół zycia żałuję że mama uparła się na 1 imię najbardziej wtedy popularne i było nas w sredniej klasie 6 😱
Też mam podwójne i jedyne czego żałuje, to to ze nie mogę się posługiwać trzecim, bo jest po świętej Jadwidze, a jakże ;)

reklama
Hehe ja na przykład stronię od imion typu: Mia, Melissa, Wanesa, Brajan, Natan, Natalian, Milan, Kevin, itp. 😏🙃
Imię ma się podobać rodzicom 🤷‍♀️, wiadomo też nie krzywdzić dziecko 🙈,bo niektórych naprawdę fantazja ponosi 😂🙈.
Nasze imiona z mężem które się podobają Jakub lub Filip, a dziewczynka Lajla mi się bardzo podoba 😁.

Imię ma się podobać rodzicom 🤷‍♀️, wiadomo też nie krzywdzić dziecko 🙈,bo niektórych naprawdę fantazja ponosi 😂🙈.
Nasze imiona z mężem które się podobają Jakub lub Filip, a dziewczynka Lajla mi się bardzo podoba 😁.
Ja myslalam ze po Skazanej to będzie wysyp Serafinow. Mój tata nosi takie a nie inne imię bo wtedy Krzyżacy weszli do kin XD

dla mnie wszystkie historie typu "nie mrtw sie, moi znajomi starali się 7 lat i im się udało" to jest najgorsza demotywacja. Jak mam się starać 7 lat to mogę skończyć już dziś bo nie wytrzymam tego i tyle.
takie słowa są bardzo dołujące.
Uważam tez, że bardzo krzywdzące jest mówienie, że napewno się uda. Bo prawda jest taka, że nie daje się złudnej nadzieji!
Ja jak poroniłam to martwiłam się jak zniosę ten październik i mówiłam do męża „ze tego nie wytrzymam”… on mi wtedy powiedział „do października to ty z dużym brzuchem będziesz już chodziła” i mam to teraz cały czas w głowie.
Brzuch duży, ale ciąży brak 😂

Czasami trzeba uważać co się komuś mówi.

Dla pewności zrób może jeszcze jeden test jutro. U mnie w kolejny dzień kreska testowa była jeszcze ciemniejsza od kontrolnej i dopiero dzień później skoczyła temperatura.
U mnie na wykresie wygląda to tak, wczoraj pierwszy raz temperatura odbiła w gorę, potem pasek ma wieczór wyszedł moim zdaniem juz pewny pik ( ten przed snem), i właściwie nie powinnam juz robić testów od tego momentu, no ale zrobilam rano, wyszedł ten mocny, moze i mocniejszy niż wieczorny wczoraj i temperatura ponownie do góry. Teraz juz wychodzi identycznie.

Załączniki

• Screenshot_20221023-133058_Premom.jpg
    Screenshot_20221023-133058_Premom.jpg
    174 KB · Wyświetleń: 56
Ja myslalam ze po Skazanej to będzie wysyp Serafinow. Mój tata nosi takie a nie inne imię bo wtedy Krzyżacy weszli do kin XD
Moja teściowa miała problem z imionami i do dziś mój mąż cieszy się, że nie ma drugiego imienia jako pierwszego 😂🙈, więc on jest przeczulony żeby jego dziecko nie miało problemu z imieniem😂.
Albo jak było ze dali dziecku Jeronimo przy nazwisku Martins🤷‍♀️ to akurat uważam, że krzywdzące, że dziecko kojarzy się z siecia sklepów biedronka 🙈

reklama
Do góry