reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja też zawsze mam mocny wyrzut a tu w tym cyklu takie coś
Moze faktycznie ominelas bo powiem ci ja sie w tym cyklu po raz 1 zaskoczylam. Zwykle mi ciemnieja testy i wiem kiedy spodziewac sie pika. Zwykle 13/14 dc. A teraz 12 dc byl a test negatyw jak nie wiem, ja juz zalamana ze sie przesunie albo wcale owu nie bedzie tymczasem po poludniu nagle sciemnial a o 20 intensywny pik. Zwykle rpbie 2 testy dziennie ale tym razem zrobilan ze 4 bo czulam plodne mocno. Na drugi dzien jeszcze z samego rana pik sie utrzymywal a po 10 juz byl jasniejszy wiec latwo bylo ominac gdybym nie testowala czesto. Ale pwulacja byla na pewno i to bardzo bolesna ... byle sukcesywna bo tak mnie odbyt bolal nawet ze siedziec nie moglam 😅

reklama
Moze faktycznie ominelas bo powiem ci ja sie w tym cyklu po raz 1 zaskoczylam. Zwykle mi ciemnieja testy i wiem kiedy spodziewac sie pika. Zwykle 13/14 dc. A teraz 12 dc byl a test negatyw jak nie wiem, ja juz zalamana ze sie przesunie albo wcale owu nie bedzie tymczasem po poludniu nagle sciemnial a o 20 intensywny pik. Zwykle rpbie 2 testy dziennie ale tym razem zrobilan ze 4 bo czulam plodne mocno. Na drugi dzien jeszcze z samego rana pik sie utrzymywal a po 10 juz byl jasniejszy wiec latwo bylo ominac gdybym nie testowala czesto. Ale pwulacja byla na pewno i to bardzo bolesna ... byle sukcesywna bo tak mnie odbyt bolal nawet ze siedziec nie moglam 😅

Tylko właśnie w tym problem że ja testowałam kilka razy dziennie

Już po wizycie :) lekarz mega konkretny, zlecił nam póki co cross match, ana 3, ASA i IMK, zrobiliśmy od ręki, zapłaciłam aż strach mówić ile 🙈 i teraz muszę czekać 3 tygodnie na wyniki, kolejna wizyta 15.12 wiec do końca roku mogę się pożegnać z ciąża :( zalecił mi tez zrobić helicobacter z kalu, bo wyszedł mi we krwi i wrócić do endo na leczenie tarczycy, wiec znów szykuje mi się kolejny rok spędzony u lekarzy :(
@Nel331
Helicobacter pylori może powodować m. in. złe wchłanianie, więc jeśli bierzesz jakiekolwiek suplementy, to one mogą się nie przyswajać. Poza tym możesz mieć przewlekłe zapalenie w układzie pokarmowym, które może być bezobjawowe. Albo pozornie bezobjawowe. Eradykacja bakteri to przyjmowanie 2-3 antybiotyków. Bywają nawroty tej paskudnej bakterii. Może lepiej że wyszła teraz niż w ciąży🤷‍♀️

U mnie testy też blade były, wieczorem nawet ciemny ale jeszcze nie pik. Rano juz blady😔 zawsze mam ciemne krechy a teraz klapa. Już byłam pewna że bezowulacyjny cykl ale nadzieja jednak była sądząc po wykresie temperatury. No ale niestety test ciążowy negatywny więc tak czy siak nic nie wyszło z tego cyklu 🤷🏻‍♀️ biorę się ostro za listopad... czekam z niecierpliwością na wątek...
Dodaje zdjęcie wykresu temperatur.

Załączniki

• 41029fe1-6171-4bcb-9cce-8481ffcbd330.jpeg
    41029fe1-6171-4bcb-9cce-8481ffcbd330.jpeg
    24,7 KB · Wyświetleń: 40
Dziewczyny testowałam rano i negatyw... Jedna kreską. Okres na razie się nie pojawił, ale u mnie w przedszkolu (w pracy;)) jakiś wirus jest i ledwo żyję... Mdłości i ból głowy już drugi dzień. Dodatkowo temperatura raz spadła mi jakoś we wtorek do 36.81, potem podskoczyla do 37,03 wczoraj i dzisiaj znów 36.80... pewnie na ma co liczyć że jeszcze pojawia się dwie kreski😔

Dziewczyny testowałam rano i negatyw... Jedna kreską. Okres na razie się nie pojawił, ale u mnie w przedszkolu (w pracy;)) jakiś wirus jest i ledwo żyję... Mdłości i ból głowy już drugi dzień. Dodatkowo temperatura raz spadła mi jakoś we wtorek do 36.81, potem podskoczyla do 37,03 wczoraj i dzisiaj znów 36.80... pewnie na ma co liczyć że jeszcze pojawia się dwie kreski😔

A kiedy masz dostać @ ?

reklama
Do góry