reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Kurcze, i kolejna rzecz na liście, która może utrudniać zajście w ciążę :(
A może spróbuj sobie to badanie zrobić na NFZ? Lekarz rodzinny powinien bez problemu wystawić skierowanie, moja mama robiła ostatnio w przychodni. Miała skierowanie, dostała probówkę na kupę 💩 a potem zanosiła do labo
Ja miałam robiona gastroskopię na NFZ właśnie żeby potwierdzić Helicobacter, oczywiście miałam

reklama
Ja pier*ole 😦 tak szczerze to na co masz czekać te 3 mce po histero? Nie lepiej od razu próbować ivf? A poronienia z czego wynikały? Masakra co się u Ciebie zadziało 🥺🥺🥺 masz chociaż możliwość skorzystac z dofinansowania do procedury?
Tak bardziej to ja chcę czekać bo przez badania itp mam trochę długów i nie stać mnie na in-vitro , musiałabym znowu pożyczać a na dofinansowanie żadne się raczej nie łapie bo mam AMH 0,65- wynik z początku października. Teraz próbowałam cykl ze stymulacją- wcześniej w tym roku naturalnie bo owulacje jeszcze były (poprzednia stymulacja 2 lata temu-udana ale poronienie jak zawsze) były 2 pęcherzyki, 2 ciałka, endo 7mm i nic. Teraz w tym cyklu histero, później 3 cykle stymulacji różnymi lekami i może pożyczę pieniądze chociaż na pobranie komórek. Poronienia prawdopodobnie przez problemy z krzepliwością- wyniki w ciąży miałam rozwalone ale za późno było już na heparynę a w poprzednich miałam do duuupyy lekarzy którzy uważali, że skoro ronię to widocznie tak miało być a leki chcieli wprowadzac od uwidocznienia serca na usg. (Jestem po 5 biochemach tzn do 6tc i 3 ciążach pomiędzy 6 a 11tc)
Teraz jestem obstawiona z każdej strony lekami ale zajść nie mogę więc coś sie zepsuło. 🤷‍♀️

Miałam robiony, ale kompletnie pokręciło mi się o co w nim chodzilo

Wiesz co czytałam w necie ze cos z przysadką to ma wspólnego, ale to co ja Ci pisze nie pomoże niestety 🤣 najlepiej takie wiadomości od lekarza mieć.
Ale rozumiem Cię że Ci się pokręciło wszystko, ja zawsze jak idę do lekarza to mi się miesza wszystko, a po jakimś czasie dopiero wszystko mi się przypomina. Więc może i Ty sobie dokładnie przypomnisz co mówil lekarz.

Wiesz co czytałam w necie ze cos z przysadką to ma wspólnego, ale to co ja Ci pisze nie pomoże niestety 🤣 najlepiej takie wiadomości od lekarza mieć.
Ale rozumiem Cię że Ci się pokręciło wszystko, ja zawsze jak idę do lekarza to mi się miesza wszystko, a po jakimś czasie dopiero wszystko mi się przypomina. Więc może i Ty sobie dokładnie przypomnisz co mówil lekarz.
Idę niedługo na wizytę to zzapytam, ale z ciekawości spróbowałam zapytać tu :D

reklama
Do góry