reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Absolutnie bym nie pomyślała tak, nawet mam w rodzinie 3 siostry które z czystego przypadku miesiąc po miesiącu urodziły.
Ja z siostrą urodziłyśmy dzieci miesiąc po miesiącu😉 z perspektywy czasu wyszło fajnie. Dzieci za sobą przepadają. Ale my z siostra brałyśmy ślub w jednym roku, ona wiosną ja jesienią. Obie chciałyśmy mieć dzieci, po prostu, ot, tak się ułożyło.

Chłop mi wrócił z pracy zakatarzony i lekko podziębiony, ale stwierdził, że ma nadzieję na leczenie seksem😂.
On wie, że to go postawi na nogi.
Jak mój narzeka, że go coś boli, albo bierze, to mówię "za mało seksu"😂 Tylko że u nas to jest zgodne z prawdą, w tym cyklu zdarzyło się "aż" 2razy. Dlatego nie spodziewam się || na teście.

Ja mam w nationale n od paru lat i w sumie jak porównywałam to wychodzi korzystnie. Na śmierć jest 200 tys, do tego pakiet rozszerzony nowotwory 40 tys. Składka wspólna z mężem 152 zł. Teraz zmienialiśmy naszą opiekun ubezpieczenia i nam fajnie wszystko ustawiła według naszych potrzeb.
Zastanawiamy się jeszcze nad grupowym.. Tam dochodzą inne świadczenia typu urodzenie dziecka, urodzenie martwego dziecka nawet jest... Co w dzisiejszych czasach niestety się zdarza :( , trwały uszczerbek na zdrowiu, śmierć rodzica, nowotwory, choroby zakaźne itp.
Tak jak piszecie, lepiej nie korzystać, lepiej być zdrowym i żyć. My z mężem jesteśmy w PZU, za ur. Dziecka było 1.500zl dla każdego z nas. Za to że dziecko było chore na nowotwór i zmarło dostalismy 5.000zl bodajże, i też chyba otrzymało każde z osobna. Dostarczyliśmy tylko pismo ze szpitala o chorobie dziecka, a później akt zgonu. Ubezpieczyciel o nic nie pytał, pieniądze były na koncie na 2gi dzień.

Już po wizycie :) lekarz mega konkretny, zlecił nam póki co cross match, ana 3, ASA i IMK, zrobiliśmy od ręki, zapłaciłam aż strach mówić ile 🙈 i teraz muszę czekać 3 tygodnie na wyniki, kolejna wizyta 15.12 wiec do końca roku mogę się pożegnać z ciąża :( zalecił mi tez zrobić helicobacter z kalu, bo wyszedł mi we krwi i wrócić do endo na leczenie tarczycy, wiec znów szykuje mi się kolejny rok spędzony u lekarzy :(
@Nel331

No u mnie październik odpada. Jestem w szpitalu na ginekologii,krwotoku dostałam.Malo tego próby nerkowe są kiepskie i glukoza na czczo za wysoka.Dwa antybiotyki w kroplowkach dostaje m.in Cipronex, coś jeszcze dożylnie w zastrzyku i czopek przeciwzapalny.😞Do środy nie ma mowy o wyjściu. Dzisiaj będą wyniki odnośnie nerek i glukozy. Na USG wyszedł torbiel na nerce.Troche mnie to psychicznie rozłożyło....🥺

Już po wizycie :) lekarz mega konkretny, zlecił nam póki co cross match, ana 3, ASA i IMK, zrobiliśmy od ręki, zapłaciłam aż strach mówić ile 🙈 i teraz muszę czekać 3 tygodnie na wyniki, kolejna wizyta 15.12 wiec do końca roku mogę się pożegnać z ciąża :( zalecił mi tez zrobić helicobacter z kalu, bo wyszedł mi we krwi i wrócić do endo na leczenie tarczycy, wiec znów szykuje mi się kolejny rok spędzony u lekarzy :(
@Nel331
A masz jakieś objawy tego helicobactera? Wzdęty brzuch, jakieś problemy żołądkowo-jelitowe?

@Nel331
No to w sumie bardzo dobrze, macie badania zrobione i następna wizytę ogarnięta i na niej już będą zalecenia.
A wiesz może dlaczego dostałaś ten corss do zrobienia ?

@Nel331
z jednej strony mi przykro, z drugiej fajnie że działacie, a z trzeciej to cieszę się samolubnie, że nie zostanę tu sama do końca roku 😂

@Nel331
Czyli obie zostaniemy staraczkami do 2023r. 😞 Ja mam sporo badań zleconych ale już nawet nie mam za co ich robić bo moje wydatki od ostatniego roku co miesiąc przewyższają moje dochody i robię co miesiąc po jednym czy kilka tańszych...

reklama
Do góry