reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

dobra, sprawdziłam, że jak jest cykl bezowulacyjny, to nie ma skoku temp po owulacji. No dobra. Za wzrost poziomu temp odpowiada progesteron, który uwalnia się po owulce. A co w takim razie z osobami, które przyjmują proga dodatkowo ? Czy on nie zaburzy pomiarów?
Ja właśnie jestem ciekawa co tam u mnie się wyklaruje 🤷‍♀️. Hmm nie mam pojęcia, ale myślę, że będzie miał wpływ na temperature, więc na pewno lekko zamiesza w wykresie.

reklama
a właśnie, ja też dziś zaliczyłam mocny spadek temp, jajniki tak sobie pokłuwaja od czasu do czasu i właśnie siedzę w poczekalni u gina zobaczyć, czy mam jakiś dominujący pecherzyk.
Ciekawa jestem jak wygkada wykres temperatury w cyklu bezowulacyjnym. Zaraz poszukam w internetach
I co Ci powiedział gin?

Ale testowałaś też przed terminem @? Ja to zrobiłam i było biało. Dziś tak samo. Myślę, że czułe testy by chociaż cień wykryły jakby coś było a jest bielusieńko. Nie mam pewności, kiedy miałam owu, ale wiedząc, że mam obecnie 29dc wiem, że nic z tego 🫠
Robiłam i biało ledwo cień wyszedł 7dnia po @ a beta 15 wyniosła . 4dnia po @beta wynosiła 2,0

a właśnie, ja też dziś zaliczyłam mocny spadek temp, jajniki tak sobie pokłuwaja od czasu do czasu i właśnie siedzę w poczekalni u gina zobaczyć, czy mam jakiś dominujący pecherzyk.
Ciekawa jestem jak wygkada wykres temperatury w cyklu bezowulacyjnym. Zaraz poszukam w internetach
I jak po wizycie?

reklama
melduję co po wizycie, dziękuję, że pytacie ❤
no u mnie ten pecherzyk co był na prawym jajniku jest taki jaki byl. Nic nie urósł. Na lewym za to mam 14 mm, a były dwa po 10 mm. Lekarz zmierzył tylko ten większy. Wyszło na to, że wyciągu 4 dni strasznie słabo urosły, 1 mm na dobę. Gdyby rosły dalej, to za tydzień miałyby te 20 mm. Ostatni cykl był bezowulacyjny i to w sumie może być przyczyną tego, że wolniej rosną.
@LadyCaro poproszę o przesunięcie testowania na 21.11.
chyba przejdę się jeszcze w piątek zobaczyć, czy coś ruszyły, powinny mieć ok 19 mm. Jeśli urośnie choć jeden, podam to ovi.
Normalnie jestem w szoku, że tak chooyowo to idzie 😑

Do góry