reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

melduję co po wizycie, dziękuję, że pytacie ❤
no u mnie ten pecherzyk co był na prawym jajniku jest taki jaki byl. Nic nie urósł. Na lewym za to mam 14 mm, a były dwa po 10 mm. Lekarz zmierzył tylko ten większy. Wyszło na to, że wyciągu 4 dni strasznie słabo urosły, 1 mm na dobę. Gdyby rosły dalej, to za tydzień miałyby te 20 mm. Ostatni cykl był bezowulacyjny i to w sumie może być przyczyną tego, że wolniej rosną.
@LadyCaro poproszę o przesunięcie testowania na 21.11.
chyba przejdę się jeszcze w piątek zobaczyć, czy coś ruszyły, powinny mieć ok 19 mm. Jeśli urośnie choć jeden, podam to ovi.
Normalnie jestem w szoku, że tak chooyowo to idzie 😑
przepisuję na listopadowym wątku :*

reklama
melduję co po wizycie, dziękuję, że pytacie ❤
no u mnie ten pecherzyk co był na prawym jajniku jest taki jaki byl. Nic nie urósł. Na lewym za to mam 14 mm, a były dwa po 10 mm. Lekarz zmierzył tylko ten większy. Wyszło na to, że wyciągu 4 dni strasznie słabo urosły, 1 mm na dobę. Gdyby rosły dalej, to za tydzień miałyby te 20 mm. Ostatni cykl był bezowulacyjny i to w sumie może być przyczyną tego, że wolniej rosną.
@LadyCaro poproszę o przesunięcie testowania na 21.11.
chyba przejdę się jeszcze w piątek zobaczyć, czy coś ruszyły, powinny mieć ok 19 mm. Jeśli urośnie choć jeden, podam to ovi.
Normalnie jestem w szoku, że tak chooyowo to idzie 😑
A próbowałaś Mioveli nac? Ja po niej i po inozytolu miałam 21mm w 17dc

A próbowałaś Mioveli nac? Ja po niej i po inozytolu miałam 21mm w 17dc
piłam inofem, ciekawa jestem, czy to jest przyczyną tego, że wolniej rosną. Teraz już od 3 dni nie pije, bo się skończył, więc nie kupuje nowego. Dzisiaj mam 13 dc. Zawsze na cyklu stymulowanym gdzieś koło 14 dc pecherzyk miał ok 19mm. Teraz jakoś słabo to idzie. za to Endo mam ładne, 11 mm

piłam inofem, ciekawa jestem, czy to jest przyczyną tego, że wolniej rosną. Teraz już od 3 dni nie pije, bo się skończył, więc nie kupuje nowego. Dzisiaj mam 13 dc. Zawsze na cyklu stymulowanym gdzieś koło 14 dc pecherzyk miał ok 19mm. Teraz jakoś słabo to idzie. Daj to Endo mam ładne, 11 mm
A to, że piłaś inofem przeoczyłam. Zapewne to jest przyczyna wolniej rosnących pęcherzyków w tym cyklu, inozytol może tak działać.

Akurat inozytol to słaby wybór u części z nas. U mnie np po inozytolu cykle są dłuższe i zazwyczaj brak owulacji.
to, że cykle są dłuższe to wiele razy słyszałam. Chciałam poprawić jakoś jajeczek, nawet kosztem dłuższego cyklu. Jestem w szoku, że mogłoby to spowodować w ogóle brak owulacji 😱

to, że cykle są dłuższe to wiele razy słyszałam. Chciałam poprawić jakoś jajeczek, nawet kosztem dłuższego cyklu. Jestem w szoku, że mogłoby to spowodować w ogóle brak owulacji 😱
Te "poprawianie" jakości komórek działa tylko u osób które mają prawdziwe PCOS- nieregularne i długie cykle itp. U reszty (a przynajmniej części) to poprostu wydłużenie cyklu lub brak owulacji z powodu zatrzymania wzrostu pęcherzyków.

reklama
To jest może i dobre dla osób którym się nie śpieszy żeby zajść w ciążę- pewnie po pół roku picia cykle by się wyregulowały ale dla mnie to jest strata kilku cykli w których nie wiesz kiedy będzie owulacja i czy będzie.
no to zayebiście. Zamiast sobie pomóc, to zaszkodziłam...
Ciekawa jestem, czy wydluzylam sobie czas owulacji czy już całkiem mogę o niej zapomnieć 🤦‍♀️ pójdę jeszcze w piątek i zobaczę

Do góry