reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Z tego co czytalam 3 h snu starczyłoby do poprawnego pomiaru, ale skoro nie zmierzylas to po ptakach 😂
U mnie jest 8 dni po, więc statystyczmie mam jeszcze 2 do 4 dni szans 🤪 no chyba, że temperatura pojdzie jutro w dół to juz zadnych i w tym to mierzenie szanuję, bo nie trzeba 14 dni się łudzić wystarczy 10.😢😂
A mi się jakoś ubzdurało, że musi być 4h, ale w sumie mierze o 5.30 codziennie więc wtedy to by było z 2h-2,5h,😂

reklama
Teraz tak patrzę na ten wykres i ten 29.10 miałaś spadek, który często jest przed owulacją.
Ja mam co miesiąc taki spadek w dniu kiedy wychodzi pozytywny test owu. Nie czułaś 30.10 żadnych objawów owulacji czasem? ;)
Właśnie po za tym, że byłam nerwowa nic więcej nie czułam 😂😂😂,nawet najmniejszego kłócia jajników nic Total 🤷‍♀️🤷‍♀️

Właśnie po za tym, że byłam nerwowa nic więcej nie czułam 😂😂😂,nawet najmniejszego kłócia jajników nic Total 🤷‍♀️🤷‍♀️
a właśnie, ja też dziś zaliczyłam mocny spadek temp, jajniki tak sobie pokłuwaja od czasu do czasu i właśnie siedzę w poczekalni u gina zobaczyć, czy mam jakiś dominujący pecherzyk.
Ciekawa jestem jak wygkada wykres temperatury w cyklu bezowulacyjnym. Zaraz poszukam w internetach

dobra, sprawdziłam, że jak jest cykl bezowulacyjny, to nie ma skoku temp po owulacji. No dobra. Za wzrost poziomu temp odpowiada progesteron, który uwalnia się po owulce. A co w takim razie z osobami, które przyjmują proga dodatkowo ? Czy on nie zaburzy pomiarów?

reklama
Do góry