reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Co znaczy nie wierzę w testy 8 dpo 😂
Mnóstwo kobiet ma je wtedy pozytywne.
Odkąd tu z Wami jestem nie słyszałam o ani jednej, albo nie pamiętam. Kiedyś padło tu pyt kiedy pojawiły się 2 kreski i te, ktore odpowiedziały mówiły , że 11 lub 12 dni po dopiero.
Wiem ze dziewczyny, rozne rzeczy piszą, i może są wyjątki, nie przeczę, ale dowodem na pozytywny test 8 dni po, musialby być monitoring, ze faktycznie ovu jest tego dnia i pozytywny test po tych 8 dniach, a wiekszosc tylko sobie tak domniema, z temperatury i śluzu. No takie moje zdanie! Tez lubie testować juz od 8 dnia po, ale wiarygodny wynik dla mnie jest juz 12 dnia po i potwierdzony 14 dnia po.

Odkąd tu z Wami jestem nie słyszałam o ani jednej, albo nie pamiętam. Kiedyś padło tu pyt kiedy pojawiły się 2 kreski i te, ktore odpowiedziały mówiły , że 11 lub 12 dni po dopiero.
Wiem ze dziewczyny, rozne rzeczy piszą, i może są wyjątki, nie przeczę, ale dowodem na pozytywny test 8 dni po, musialby być monitoring, ze faktycznie ovu jest tego dnia i pozytywny test po tych 8 dniach, a wiekszosc tylko sobie tak domniema, z temperatury i śluzu. No takie moje zdanie! Tez lubie testować juz od 8 dnia po, ale wiarygodny wynik dla mnie jest juz 12 dnia po i potwierdzony 14 dnia po.

No jak ktoś nie wie kiedy miał owulacje to może mówić, że pozytywny test miał i 57 dni po owulacji.
Natomiast pozytywny test 8 dpo nie jest niczym dziwnym.
Zakładając, że do zagnieżdżenia zdolna jest 5 dniowa blastocysta to w niektórych przypadkach i 7 dni po może być widać jakiś mikro cień.
Dzisiejsze testy pokazują duchy nawet przy becie typu 2 więc nie ma nic nadzwyczajnego w pozytywnym teście 2 dni po dacie zagnieżdżenia. Oczywiście, że okno implantacyjne trwa średnio do 10 dnia po owulacji (należy jednak pamiętać, że taką implantacje uznaje się za późną i obarczomą dużym ryzykiem poronienia), ale to nie znaczy że wcześniejsza implantacja jest mitycznym jednorożcem. Statystycznie rzecz biorąc zdarza się ona częściej w 6 czy 7 dniu niż w 10.
A to, że ktoś nie wie kiedy miał owulacje nie ma tu nic do rzeczy

Zgadzam się w sporej części z @black_angel, że pewniejsze wyniki daje późniejsze testowanie. Jak będę miała czas to znajdę artykuł, który niedawno cytowała pewna lekarka - w grupie kobiet, które testowały codziennie od jakiegoś momentu, części wyszedł wczesny pozytyw, który do @ zdążył zniknąć. Nie twierdzę, że każdy test 8-9 dpo jest zwodniczy, żeby było jasne :D

No jak ktoś nie wie kiedy miał owulacje to może mówić, że pozytywny test miał i 57 dni po owulacji.
Natomiast pozytywny test 8 dpo nie jest niczym dziwnym.
Zakładając, że do zagnieżdżenia zdolna jest 5 dniowa blastocysta to w niektórych przypadkach i 7 dni po może być widać jakiś mikro cień.
Dzisiejsze testy pokazują duchy nawet przy becie typu 2 więc nie ma nic nadzwyczajnego w pozytywnym teście 2 dni po dacie zagnieżdżenia. Oczywiście, że okno implantacyjne trwa średnio do 10 dnia po owulacji (należy jednak pamiętać, że taką implantacje uznaje się za późną i obarczomą dużym ryzykiem poronienia), ale to nie znaczy że wcześniejsza implantacja jest mitycznym jednorożcem. Statystycznie rzecz biorąc zdarza się ona częściej w 6 czy 7 dniu niż w 10.
A to, że ktoś nie wie kiedy miał owulacje nie ma tu nic do rzeczy
Skąd te statystyki, że implantacja zdarza się częściej w 6/7 dniu niż w 10? Ja czytałam, że do implantacji dochodzi najczęściej w 9dpo, ale nie były to badania naukowe, dlatego zakładam, że mogła to być nieprawda

Może odezwie się dziewczyna z która pisałam o doktoru Janowcu, na zapalenie endometrium dostałam leki i po jednym dniu tak się źle czuje, ciagle nie dobrze nie mogę nic jeść, z doktorem nie mam kontaktu jest w Hollywood co robić odstawić leki czy męczyć się i brać dalej ?
No mówiłam Ci, że antybiotyki to nic przyjemnego i że raczej nie będziesz mieć dylematu czy współżyć, bo nie będziesz mieć siły :-(. Ja bym brała dalej, tylko może zwiększ dawkę probiotyków. I pamiętaj, że probiotyk bierze się 1-2h po antybiotyku a nie razem z nim.

Proszę bardzo, żeby dopełnić formalności (beta będzie później):

IMG_20221013_061824039~3.jpg

reklama
Do góry