reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja byłam rano w laboratorium na becie jak będą wyniki to dam wam znać . Kciuki trzymam dziewczyny u mnie tez wychodziły białe i mówiłam ,ze nie ma ciąży nawet beta mi wyszła 2 wiec nie wierzyłam ,a tu wczoraj dwie kreski . A robiłam tak dla potwierdzenia test ,ze ciąży brak .
Właśnie miałam pytać czy już byłaś na pobraniu krwi :)
U mnie 36dc i @ nie ma, brzuch nie boli, wczoraj mówiłam mężowi, żeby pogadał z brzuchem o co kaman. No i testów nie robiłam dziś. Wczoraj też żeby nie myśleć zajęłam się myciem okien i praniem firanek. Jak o 19 prasowałam 8m tiulowej gładkiej firanki to nie miałam głowy do tego, że nie mam okresu. Za to znowu obudziłam się przed 5 z myślą, że coś mi jest skoro tyle dni spóźnienia... tłumaczę sobie jednak, że może faktycznie po inofemie się wydłużyło.
Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.
Strasznie mi przykro, ale trzymam kciuki za wyniki bety ✊✊✊

reklama
O, dzięki za artykuł. A czy wiesz ile to jest "krócej lub dłużej" w przypadku implantacji? Bo wydawało by się,że beta zaczyna być wydzielana dopiero po osiągnięciu trzeciego z wyżej opisanych etapów implantacji

Wydaje mi się, że beta wytwarzana już w momencie rozpoczęcia implantacji, ale dopiero po jej zakończeniu przedostaje się do organizmu matki, ale zaraz Doczytam

W tą biel uwierzę, a i tak nie do końca, dopiero za 2 dni.🤞🤞nikomu po 9 dniach nie wychodzi, robilysmy tu rozeznanie i kazda podała pozniejszy termin 11 lub 12 dni po. Nie wierzę w testy po 8 czy 9 dniach, w takim czasie tylko beta jest wiarygodna, a tez warto ją sprawdzić.
Hmmm no mi wyszedł 9dpo a 8 dpo mialam cień który mazwałam fabryczną 😁
Jak miałam pozytyw dopiero 12dpo to była to CP. Ja tam uważam że lepiej wcześniej niż później 🤷🏽‍♀️
Proszę bardzo, żeby dopełnić formalności (beta będzie później):

Zobacz załącznik 1452293
Przykro mi ale teraz mocno trzymam kciuki za drugiego bombelka 🥺

Odkąd tu z Wami jestem nie słyszałam o ani jednej, albo nie pamiętam. Kiedyś padło tu pyt kiedy pojawiły się 2 kreski i te, ktore odpowiedziały mówiły , że 11 lub 12 dni po dopiero.
Wiem ze dziewczyny, rozne rzeczy piszą, i może są wyjątki, nie przeczę, ale dowodem na pozytywny test 8 dni po, musialby być monitoring, ze faktycznie ovu jest tego dnia i pozytywny test po tych 8 dniach, a wiekszosc tylko sobie tak domniema, z temperatury i śluzu. No takie moje zdanie! Tez lubie testować juz od 8 dnia po, ale wiarygodny wynik dla mnie jest juz 12 dnia po i potwierdzony 14 dnia po.
@Moonstone 😏😏😏

Nie ma w tym artykule chyba, ale nie bardzo mam czas szperać. Popatrzę później w internecie coś kiedyś mi się chyba obilo, że to może trwać do 24 godzin ale nie dam se za to nawet paznokcia uciąć 😂
Kolejna kwestia - jak wysokość bhcg we krwi przekłada się na obecność hcg w moczu. Bo wiadomo, że beta we krwi = 2 nie będzie się równała HCG w moczu 2 w tej samej chwili. Podsumowujac to wszystko, wydaje mi się mimo wszystko, że pozytywny test z moczu 8dpo mimo wszystko to jest coś rzadszego niż częstszego, ale to tylko moje przypuszczenia

reklama
Kolejna kwestia - jak wysokość bhcg we krwi przekłada się na obecność hcg w moczu. Bo wiadomo, że beta we krwi = 2 nie będzie się równała HCG w moczu 2 w tej samej chwili. Podsumowujac to wszystko, wydaje mi się mimo wszystko, że pozytywny test z moczu 8dpo mimo wszystko to jest coś rzadszego niż częstszego, ale to tylko moje przypuszczenia

Jak mialam bete 1,58 to bez problemu widziałam moje duchy na teście sikanym.

Do góry