reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja byłam rano w laboratorium na becie jak będą wyniki to dam wam znać . Kciuki trzymam dziewczyny u mnie tez wychodziły białe i mówiłam ,ze nie ma ciąży nawet beta mi wyszła 2 wiec nie wierzyłam ,a tu wczoraj dwie kreski . A robiłam tak dla potwierdzenia test ,ze ciąży brak .
Właśnie miałam pytać czy już byłaś na pobraniu krwi :)
U mnie 36dc i @ nie ma, brzuch nie boli, wczoraj mówiłam mężowi, żeby pogadał z brzuchem o co kaman. No i testów nie robiłam dziś. Wczoraj też żeby nie myśleć zajęłam się myciem okien i praniem firanek. Jak o 19 prasowałam 8m tiulowej gładkiej firanki to nie miałam głowy do tego, że nie mam okresu. Za to znowu obudziłam się przed 5 z myślą, że coś mi jest skoro tyle dni spóźnienia... tłumaczę sobie jednak, że może faktycznie po inofemie się wydłużyło.
Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.
Strasznie mi przykro, ale trzymam kciuki za wyniki bety ✊✊✊

reklama
O, dzięki za artykuł. A czy wiesz ile to jest "krócej lub dłużej" w przypadku implantacji? Bo wydawało by się,że beta zaczyna być wydzielana dopiero po osiągnięciu trzeciego z wyżej opisanych etapów implantacji

Wydaje mi się, że beta wytwarzana już w momencie rozpoczęcia implantacji, ale dopiero po jej zakończeniu przedostaje się do organizmu matki, ale zaraz Doczytam

W tą biel uwierzę, a i tak nie do końca, dopiero za 2 dni.🤞🤞nikomu po 9 dniach nie wychodzi, robilysmy tu rozeznanie i kazda podała pozniejszy termin 11 lub 12 dni po. Nie wierzę w testy po 8 czy 9 dniach, w takim czasie tylko beta jest wiarygodna, a tez warto ją sprawdzić.
Hmmm no mi wyszedł 9dpo a 8 dpo mialam cień który mazwałam fabryczną 😁
Jak miałam pozytyw dopiero 12dpo to była to CP. Ja tam uważam że lepiej wcześniej niż później 🤷🏽‍♀️
Proszę bardzo, żeby dopełnić formalności (beta będzie później):

Zobacz załącznik 1452293
Przykro mi ale teraz mocno trzymam kciuki za drugiego bombelka 🥺

Odkąd tu z Wami jestem nie słyszałam o ani jednej, albo nie pamiętam. Kiedyś padło tu pyt kiedy pojawiły się 2 kreski i te, ktore odpowiedziały mówiły , że 11 lub 12 dni po dopiero.
Wiem ze dziewczyny, rozne rzeczy piszą, i może są wyjątki, nie przeczę, ale dowodem na pozytywny test 8 dni po, musialby być monitoring, ze faktycznie ovu jest tego dnia i pozytywny test po tych 8 dniach, a wiekszosc tylko sobie tak domniema, z temperatury i śluzu. No takie moje zdanie! Tez lubie testować juz od 8 dnia po, ale wiarygodny wynik dla mnie jest juz 12 dnia po i potwierdzony 14 dnia po.
@Moonstone 😏😏😏

Nie ma w tym artykule chyba, ale nie bardzo mam czas szperać. Popatrzę później w internecie coś kiedyś mi się chyba obilo, że to może trwać do 24 godzin ale nie dam se za to nawet paznokcia uciąć 😂
Kolejna kwestia - jak wysokość bhcg we krwi przekłada się na obecność hcg w moczu. Bo wiadomo, że beta we krwi = 2 nie będzie się równała HCG w moczu 2 w tej samej chwili. Podsumowujac to wszystko, wydaje mi się mimo wszystko, że pozytywny test z moczu 8dpo mimo wszystko to jest coś rzadszego niż częstszego, ale to tylko moje przypuszczenia

reklama
Kolejna kwestia - jak wysokość bhcg we krwi przekłada się na obecność hcg w moczu. Bo wiadomo, że beta we krwi = 2 nie będzie się równała HCG w moczu 2 w tej samej chwili. Podsumowujac to wszystko, wydaje mi się mimo wszystko, że pozytywny test z moczu 8dpo mimo wszystko to jest coś rzadszego niż częstszego, ale to tylko moje przypuszczenia

Jak mialam bete 1,58 to bez problemu widziałam moje duchy na teście sikanym.

Do góry