reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Może odezwie się dziewczyna z która pisałam o doktoru Janowcu, na zapalenie endometrium dostałam leki i po jednym dniu tak się źle czuje, ciagle nie dobrze nie mogę nic jeść, z doktorem nie mam kontaktu jest w Hollywood co robić odstawić leki czy męczyć się i brać dalej ?
ja bym brała dalej, mimo wszystko. Jak się zaczyna leczenie to nie można przerywać, bo wraca się do punktu wyjścia.
Ciężkie jest życie staraczki...😩

Dziewczyny które stosują ovitrelle. Jak z dostępnością zastrzyku? W poniedziałek zapewne dostanę receptę na niego, a wiem że rok temu miałam problem żeby go dostać i jeździłam po kilku aptekach w mieście…
Sprawdź sobie na gdziejestlek pl czy coś takiego :) tam pokazuje apteki które maja na stanie konkretne leki ;)
Poza Ovitrelle jest też nowy w Polsce lek- Zivafert. Działa tak samo tylko jest trochę tańszy i przynajmniej u mnie lepiej dostępny. Brałam go w tym cyklu. Możesz o niego zapytać ginekologa, może łatwiej Ci będzie go dostać.
Oooo a jaka to forma? Iniekcja czy tabsy?
póki co chyba nie pójdę, bo zapajacowałam sobie i zatestowałam 9dpo i jest bieeheeel
Mnie tez dziś korciło ale mam tylko 2 testy i pogadałam sama ze sobą, żeby nie pajacowac bo i tak nic nie będzie 🤷🏻‍♀️ Zrobię jak się okres spóźni 🤡

póki co chyba nie pójdę, bo zapajacowałam sobie i zatestowałam 9dpo i jest bieeheeel
W tą biel uwierzę, a i tak nie do końca, dopiero za 2 dni.🤞🤞nikomu po 9 dniach nie wychodzi, robilysmy tu rozeznanie i kazda podała pozniejszy termin 11 lub 12 dni po. Nie wierzę w testy po 8 czy 9 dniach, w takim czasie tylko beta jest wiarygodna, a tez warto ją sprawdzić.

W tą biel uwierzę, a i tak nie do końca, dopiero za 2 dni.🤞🤞nikomu po 9 dniach nie wychodzi, robilysmy tu rozeznanie i kazda podała pozniejszy termin 11 lub 12 dni po. Nie wierzę w testy po 8 czy 9 dniach, w takim czasie tylko beta jest wiarygodna, a tez warto ją sprawdzić.
Chciałabym w to wierzyć, ale jak od 30 miesięcy oglądam tylko biel niezależnie od dnia po owulce to wiesz.... 😂

reklama

Co znaczy nie wierzę w testy 8 dpo 😂
Mnóstwo kobiet ma je wtedy pozytywne.

Do góry