reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Ja byłam rano w laboratorium na becie jak będą wyniki to dam wam znać . Kciuki trzymam dziewczyny u mnie tez wychodziły białe i mówiłam ,ze nie ma ciąży nawet beta mi wyszła 2 wiec nie wierzyłam ,a tu wczoraj dwie kreski . A robiłam tak dla potwierdzenia test ,ze ciąży brak .

Skąd te statystyki, że implantacja zdarza się częściej w 6/7 dniu niż w 10? Ja czytałam, że do implantacji dochodzi najczęściej w 9dpo, ale nie były to badania naukowe, dlatego zakładam, że mogła to być nieprawda

Wynika to przede wszystkim z tego na jakim etapie rozwoju może zagnieździć się zarodek.
I oczywiście nie znaczy to, że jak 9 dpo test jest negatywny to 12 dpo nie będzie pozytywny. Absolutnie nic takiego nie twierdzę.
Nie ma jednak żadnego naukowego powodu do negowania istnienia pozytywnych testów w 8 dobie po owulacji.
W idealnym świecie w 5 dobie po zapłodnieniu zarodek osiąga etap rozwoju pozwalający na zagnieżdżenie i spotyka endometrium, które zaczyna być gotowe na jego przyjęcie. I zaczyna się proces implantacji który może trwać krócej lub dłużej.

Załączniki

• cbf70827-03d2-4086-9f9d-7781595fe342.jpeg
    cbf70827-03d2-4086-9f9d-7781595fe342.jpeg
    42,7 KB · Wyświetleń: 33
  • 8724efd8-020e-4acb-a12c-2e47b3a1b8cc.jpeg
    8724efd8-020e-4acb-a12c-2e47b3a1b8cc.jpeg
    106,2 KB · Wyświetleń: 37
  • 0cf73c20-01ee-48d3-b981-8250f2d5dbb3.jpeg
    0cf73c20-01ee-48d3-b981-8250f2d5dbb3.jpeg
    32 KB · Wyświetleń: 33
Może jeszcze za wcześnie na pozytywny test, lepiej zrobić betę. Byłaś już?
Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.

Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.

Strasznie mi przykro 🥺
Nie ustaje jednak w trzymaniu kciuków za bobasa wypoczętego po feriach zimowych 🤞🤞🤞🤞🤞

Wynika to przede wszystkim z tego na jakim etapie rozwoju może zagnieździć się zarodek.
I oczywiście nie znaczy to, że jak 9 dpo test jest negatywny to 12 dpo nie będzie pozytywny. Absolutnie nic takiego nie twierdzę.
Nie ma jednak żadnego naukowego powodu do negowania istnienia pozytywnych testów w 8 dobie po owulacji.
W idealnym świecie w 5 dobie po zapłodnieniu zarodek osiąga etap rozwoju pozwalający na zagnieżdżenie i spotyka endometrium, które zaczyna być gotowe na jego przyjęcie. I zaczyna się proces implantacji który może trwać krócej lub dłużej.
O, dzięki za artykuł. A czy wiesz ile to jest "krócej lub dłużej" w przypadku implantacji? Bo wydawało by się,że beta zaczyna być wydzielana dopiero po osiągnięciu trzeciego z wyżej opisanych etapów implantacji

przeczytałaś ta cała pracę, co ostatnio wstawialas ? Masz jakieś wnioski ?
I najważniejsze- czy zmieniasz coś u siebie w kolejnym cyklu starań?

reklama
Do góry