Może jeszcze za wcześnie na pozytywny test, lepiej zrobić betę. Byłaś już?
reklama
Sylwanka89
Fanka BB :)
Ja byłam rano w laboratorium na becie jak będą wyniki to dam wam znać . Kciuki trzymam dziewczyny u mnie tez wychodziły białe i mówiłam ,ze nie ma ciąży nawet beta mi wyszła 2 wiec nie wierzyłam ,a tu wczoraj dwie kreski . A robiłam tak dla potwierdzenia test ,ze ciąży brak .
Zazuu
Skąd te statystyki, że implantacja zdarza się częściej w 6/7 dniu niż w 10? Ja czytałam, że do implantacji dochodzi najczęściej w 9dpo, ale nie były to badania naukowe, dlatego zakładam, że mogła to być nieprawda
Wynika to przede wszystkim z tego na jakim etapie rozwoju może zagnieździć się zarodek.
I oczywiście nie znaczy to, że jak 9 dpo test jest negatywny to 12 dpo nie będzie pozytywny. Absolutnie nic takiego nie twierdzę.
Nie ma jednak żadnego naukowego powodu do negowania istnienia pozytywnych testów w 8 dobie po owulacji.
W idealnym świecie w 5 dobie po zapłodnieniu zarodek osiąga etap rozwoju pozwalający na zagnieżdżenie i spotyka endometrium, które zaczyna być gotowe na jego przyjęcie. I zaczyna się proces implantacji który może trwać krócej lub dłużej.
Załączniki
lady_in_blue
Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.Może jeszcze za wcześnie na pozytywny test, lepiej zrobić betę. Byłaś już?
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.
Zazuu
Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
Za wcześnie nie jest, to był 5 dniowy zarodek, 8 dni po transferze to tak jakby było 13 dni po owulacji.
Strasznie mi przykro
Nie ustaje jednak w trzymaniu kciuków za bobasa wypoczętego po feriach zimowych
Lubiekluskikladzione
O, dzięki za artykuł. A czy wiesz ile to jest "krócej lub dłużej" w przypadku implantacji? Bo wydawało by się,że beta zaczyna być wydzielana dopiero po osiągnięciu trzeciego z wyżej opisanych etapów implantacjiWynika to przede wszystkim z tego na jakim etapie rozwoju może zagnieździć się zarodek.
I oczywiście nie znaczy to, że jak 9 dpo test jest negatywny to 12 dpo nie będzie pozytywny. Absolutnie nic takiego nie twierdzę.
Nie ma jednak żadnego naukowego powodu do negowania istnienia pozytywnych testów w 8 dobie po owulacji.
W idealnym świecie w 5 dobie po zapłodnieniu zarodek osiąga etap rozwoju pozwalający na zagnieżdżenie i spotyka endometrium, które zaczyna być gotowe na jego przyjęcie. I zaczyna się proces implantacji który może trwać krócej lub dłużej.
Sylwanka89
A masz jeszcze jakieś zarodki czy od nowa stymulacja jak to u Ciebie wyglada ?Betę i tak zrobię dzisiaj, bo muszę wysłać lekarzowi smsem :-) ale robiłam dwa dni temu i cztery dni temu, było 0.
hachette
@lady_in_blue bardzo, bardzo mi przykro. Aż mi się serce ścisnęło nie mogę się pogodzić z tą niesprawiedliwością losu
Ceonis
przeczytałaś ta cała pracę, co ostatnio wstawialas ? Masz jakieś wnioski ?Wynika to przede wszystkim z tego na jakim etapie rozwoju może zagnieździć się zarodek.
I najważniejsze- czy zmieniasz coś u siebie w kolejnym cyklu starań?
reklama
Wezu
Spoko, ja w zeszłym miesiącu pytałam tu o to samoCoś w tym jest…No cóż zrobić, jak to dla mnie czarna magia.
Interpretowanie wyników krwi uwielbiam xD. Z informatyką nie jestem za pan brat .