reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Jak chce mieć zdrową żonę, to nie ma wyjścia.

Znasz przyczyny tego zapalenia?
Niestety nie, robiłam wszystkie wymazy i tam żadnej bakteri nie miałam, lekarz ustalił plan drożność+biopsja i zobaczymy co wyjdzie później stymulacja, na ostatniej wizycie śmiał się ze lepiej żeby coś wyszło w tej biopsji bo mielibyśmy punkt zaczepienia i wyszły komórki plazmatyczne 🤷‍♀️

Dziewczyny, odebrałam rutynowe badania krwi. Trochę są ujowe i zestresowałam się przez to. Na czwartek umówiłam się do lekarza, zeby mi to wszystko przetłumaczył. Może któraś zna się trochę na interpretacji? Jakiś mc temu brałam antybiotyk na zapalenie zatok i niedawno miałam zapalenie gardła. Te monocyty i ob mocno podwyższone...

Załączniki

• C13D0514-7481-4AFF-A6E5-44215C7F7E61.jpeg
    C13D0514-7481-4AFF-A6E5-44215C7F7E61.jpeg
    928,9 KB · Wyświetleń: 93
  • C8C1BE71-B0BA-483A-971E-7959A1BCA8C3.jpeg
    C8C1BE71-B0BA-483A-971E-7959A1BCA8C3.jpeg
    929,7 KB · Wyświetleń: 93
Dziewczyny, odebrałam rutynowe badania krwi. Trochę są ujowe i zestresowałam się przez to. Na czwartek umówiłam się do lekarza, zeby mi to wszystko przetłumaczył. Może któraś zna się trochę na interpretacji? Jakiś mc temu brałam antybiotyk na zapalenie zatok i niedawno miałam zapalenie gardła. Te monocyty i ob mocno podwyższone...
Tymi monocytami i ob bym się nie przejmowała. Tym bardziej że jesteś krotko po infekcji, więc ich udział może być nieco podwyższony.

Jak odbywałam praktyki w laboratorium diagnostycznym, to zdarzało się ob na poziomie 95-99, to był hardkor. Zresztą, CRP jest bardziej obrazowe.

Za to co mnie niepokoi to wyniki MCV- oznacza to że masz spory udział krwinek o bardzo dużym rozmiarze. To może wskazywać na lekką anemię megaloblastyczną. Nie jest to jakiś straszny wynik, ale już jest podwyższone.
Skonsultowałabym to z lekarzem.

Tymi monocytami i ob bym się nie przejmowała. Tym bardziej że jesteś krotko po infekcji, więc ich udział może być nieco podwyższony.

Jak odbywałam praktyki w laboratorium diagnostycznym, to zdarzało się ob na poziomie 95-99, to był hardkor. Zresztą, CRP jest bardziej obrazowe.

Za to co mnie niepokoi to wyniki MCV- oznacza to że masz spory udział krwinek o bardzo dużym rozmiarze. To może wskazywać na lekką anemię megaloblastyczną. Nie jest to jakiś straszny wynik, ale już jest podwyższone.
Skonsultowałabym to z lekarzem.
Dziękuje za odp. Na pewno to skonsultuje, niestety w pierwszej ciąży miałam anemię.
Ja już oczywiście w panice, brzuch boli, pije melisę 🥴
Chciałam zrobić dodatkowe badania przy okazji proga, a tu takie kwiatki...

reklama
Do góry