reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Mam chyba zapalenie pęcherza 🤦😔 pierwszy raz w życiu zresztą ☹️ Dziś z rana zaczelo mnie boleć przy oddawaniu moczu. Teraz co chwilę chce mi się siku a jak się podcieram to jest krew na papierze. Ponadto czuję taki dyskomfort w podbrzuszu i mam wrażenie że boli mnie cipsko. Czy tak objawa się zapalenie? Furagina pomoże?
Najpewniej tak. Ja to od jakiś 13 lat mam dość często...
Więc furagina i żurawina zawsze mnie ratują.

Mam chyba zapalenie pęcherza 🤦😔 pierwszy raz w życiu zresztą ☹️ Dziś z rana zaczelo mnie boleć przy oddawaniu moczu. Teraz co chwilę chce mi się siku a jak się podcieram to jest krew na papierze. Ponadto czuję taki dyskomfort w podbrzuszu i mam wrażenie że boli mnie cipsko. Czy tak objawa się zapalenie? Furagina pomoże?
Tak i tak :)

Tak, tak się objawia zapalenie.
Furagina powinna pomóc.
Po wyleczeniu polecane jest jedzenie żurawiny, ja niestety nie przepadam.

Błondziorno wszystkim!
Ach, piździernik, piździernik…

Obawiam się, że pomoże tylko wizyta u lekarza i antybiotyk, reszta to tylko doraźnie...
No i masz babo placek jak nie urok to kuźwa sraczka. Zapalenie tak nagle atakuje? Czy wstrzymanie moczu też może powodować zapalenie?
Sorki jeśli te pytania są głupie ale nigdy tego nie miałam 🤦

"boli mnie cipsko" 😆

Ok tylko, że ja wychodzę z założenia, że większość ludzi nie ma tak samo jak i ja dostępu do ginekologa od ręki i musi na tę wizytę kilka dni poczekać. 😉
Z zapaleniem pęcherza nie chodzi się do gimekologa.
Tylko do lekarza POZ😉.

Wolałabym, jak nie muszę, nie brać antybiotyku.

Polecam jednak pobrać najpierw Furaginę, zanim zacznie się faszerować antybiotykiem.

No i masz babo placek jak nie urok to kuźwa sraczka. Zapalenie tak nagle atakuje? Czy wstrzymanie moczu też może powodować zapalenie?
Sorki jeśli te pytania są głupie ale nigdy tego nie miałam 🤦
U mnie wstrzymanie na 8h moczu takiego co się składał z 3 kaw wypitych rano - bardzo temu sprzyjało 🙃 ogólnie w okresie starań to częsta przypadłość, lubi wracać, babki mają taką budowę po prostu (krótka cewka, blisko odbytu, bakterie nie muszą przejść długiej drogi)

reklama
Z zapaleniem pęcherza nie chodzi się do gimekologa.
Tylko do lekarza POZ😉.

Wolałabym, jak nie muszę, nie brać antybiotyku.

Polecam jednak pobrać najpierw Furaginę, zanim zacznie się faszerować antybiotykiem.
Furagina - ale wzięta cała, nie wolno przerywać jak się człowiek lepiej poczuje, a ulga przychodzi już po 2 dawkach. A żurawinę można pić w syropie i jest nawet OK. Ogólnie też pomaga witamina C rozpuszczalna no i picie dużo dużo wody. Słyszałam też o jakichś tam nasiadówkach 🤔

Do góry