reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
U mnie wstrzymanie na 8h moczu takiego co się składał z 3 kaw wypitych rano - bardzo temu sprzyjało 🙃 ogólnie w okresie starań to częsta przypadłość, lubi wracać, babki mają taką budowę po prostu (krótka cewka, blisko odbytu, bakterie nie muszą przejść długiej drogi)
Tyle lat starań za mną i nigdy tego 💩 nie miałam. No ale fakt na urlopie było dużo seksu 😈 dawno tak się dobrze nie bawiliśmy 😁 Jeszcze dziś stary liczył że zaleje formę no to już nie zaleje 😂🤣.
Wzięłam właśnie furagine i oby jak najszybciej przeszło bo kurde nieźle mnie boli jak robię siku.

@Pszczolka38 większość już napisała @Lady With Cats ale ja sama zmagam się z tym bardzo często i jak napisały dziewczyny, nie przerywać brania furaginy, po dwóch dawkach z reguły jest już odczuwalna ulga, polecam też napić się ogromnej ilości wody ( nie mówię tu o 1 litrze wody, bardziej o 3-4) mi zawsze pomaga, szybciej się pozbywamy w ten sposób bakterii.

Zgodzę się i się nie zgodzę z tym stwierdzeniem.

W przypadku zapalenia pęcherza zdania nie zmienię. I tak uważam, że furazydyna jest mniejszym złem od antybiotyku 😉.
zdecydowanie tak, zwłaszcza że antybiotyk sieje spustoszenie w naszych jelitach... odbudowanie ich po antybiotyku trwa bardzo długo. Też uważam, że furgina w 90% przypadków jest wystarczająca a przechodziłam już zapalenie pęcherza tyle razy, że nawet nie jestem w stanie policzyć.

Hej, ja już po wizycie w klinice i sama nie wiem/ nie wiemy co mamy robić. Lekarka stanowczo odradzała już IUI po pierwsze z racji wieku (każdy cykl na wagę złota), po drugie z racji poronienia. Stawia od razu na in vitro. Jej zdaniem zadaniem kliniki jest urodzenie zdrowego dziecka a nie samo zajście w ciążę.

reklama
Do góry