reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Nie liczyłam kalorii . Odstawiłam pieczywo , makarony , słodycze , mleko . Inspirowałam się strefa przemian , mają grupę na FB i dużo filmików na YT. Zaczęłam się więcej ruszać i puc dużo wody . I bardzo mi to odpowiadało bo jadłam to co lubię , nie byłam głodna co zawsze na każdej diecie mnie wkurzało. Po ciąży wróciłam prawie do swojej wagi bez problemu mimo że w ciąży byłam istnym odkurzaczem do cukry , nie mogłam się powstrzymać. Właśnie teraz walczę aby znów przestać ten cukier pochłaniać . Słabo ta walka Zobacz załącznik 1450406na tą chwilę wygląda 🤣🤣🤣🤣
ja jako osobba złożona z węglowodanów to na low carb nigdy bym nie jadła tego, co lubię. Węgle to życie.
Kiedyś ugotowałam zupę, do której wrzuciłam ziemniaki, kasze i makaron.
Mogę jeść np suche ziemniaki, sam makaron, dla mnie super.
Mięso dla mnie moze nie istnieć

reklama
ja jako osobba złożona z węglowodanów to na low carb nigdy bym nie jadła tego, co lubię. Węgle to życie.
Kiedyś ugotowałam zupę, do której wrzuciłam ziemniaki, kasze i makaron.
Mogę jeść np suche ziemniaki, sam makaron, dla mnie super.
Mięso dla mnie moze nie istnieć
Ojeju ! Właśnie dla mnie łatwiej było zrezygnować z węgli niż z czegoś innego , uwielbiam warzywa i mięso ! Mięso musi wszędzie 🤣

ja mam największy problem z jedzeniem do pracy. Pomysłów 0. Brak możliwości podgrzania.
Nie musisz podgrzewać, żeby jeść pełnowartościowe i urozmaicone posiłki.

Ja np. do pracy robie sobie sałatki do pracy.
Mój ulubiony zestaw to sałata lodowa plus jajko (mam to szczęście, że mamy swoje kury 😁), a do tego w zależności, co mam na stanie: papryka, ogórek, oliwki, pomidor, rzodkiewki, minikolby kukurydzy.
Polewam to łyżką oleju rzepakowego, solę solą ziołową.
Do tego zabieram serek wiejski.

No jestem uzależniona od tego miksu, bardzo mi smakuje.

Dobre też jest: tuńczyk, fasola czerwona, zielona papryka, minikolby kukurydzy do tego ryż brązowy, ząbek czosnku. Olej, sól, pieprz. Gotowe.

To takie dwa zestawy, które na szybko podaję.
Wszystko zależy od inwencji.

Nie musisz podgrzewać, żeby jeść pełnowartościowe i urozmaicone posiłki.

Ja np. do pracy robie sobie sałatki do pracy.
Mój ulubiony zestaw to sałata lodowa plus jajko (mam to szczęście, że mamy swoje kury 😁), a do tego w zależności, co mam na stanie: papryka, ogórek, oliwki, pomidor, rzodkiewki, minikolby kukurydzy.
Polewam to łyżką oleju rzepakowego, solę solą ziołową.
Do tego zabieram serek wiejski.

No jestem uzależniona od tego miksu, bardzo mi smakuje.

Dobre też jest: tuńczyk, fasola czerwona, zielona papryka, minikolby kukurydzy do tego ryż brązowy, ząbek czosnku. Olej, sól, pieprz. Gotowe.

To takie dwa zestawy, które na szybko podaję.
Wszystko zależy od inwencji.
no a ja z kolei jak nie zjem 1 ciepłego posiłku dziennie to jestem chora. Najlepiej bym jadła wszystko na ciepło

reklama
Do góry