reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

jakie kremy lubisz? Mój faworyt to krem kukurydziany :D
Numer 1 dla mnie to krem z soczewicy na mleczku kokosowym 😍😍😍 potem krem z buraków z octem jabłkowym, z brokuła. Mąż lubi z pomidorów. Każdy jest dobry.
Kukurydzianego jeszcze nie miałam okazji sama robić, ale jadłam parę razy w knajpie meksykańskiej i był boski. Dzięki za pomysł na nową zupkę :D

reklama
Numer 1 dla mnie to krem z soczewicy na mleczku kokosowym 😍😍😍 potem krem z buraków z octem jabłkowym, z brokuła. Mąż lubi z pomidorów. Każdy jest dobry.
Kukurydzianego jeszcze nie miałam okazji sama robić, ale jadłam parę razy w knajpie meksykańskiej i był boski. Dzięki za pomysł na nową zupkę :D
ooo ta zupa z soczeiwcy brzmi pysznie!

Kurde dziewczyny mam problem... Tzn mój mąż... Kupił coś tam przez internet chyba olx... Przelał ponad tysiąc zł i kilka msc nie dostał przesyłki, sprawa zgłoszona na policję ale sami mówili że na 99% nie dostaniemy kasy ... Facet nie odbiera telefonu, wcześniej się kontaktował, zarzekał że wysłał przesyłkę, ale nie chciał przesłać nam potwierdzenia, i to mnie tknęło do tego aby mu nie wierzyć i iść na policję bo mój mąż do tej pory by nie zgłosił tego 😡😡😡 może ktoś miał taki problem?
Ja wiem że kasy nie będzie, ale czy chociaż jest szansa że tamten coś będzie miał problemów? Wszystkie screeny rozmów z gościem ma policja, dane, nr tel, i SMS gdzie przyznał się że wysłał paczkę....
Szwagier kupił jakas fejkową firmowa torebkę dla ówczesnej dziewczyna na Allegro na święta, oczywiście nigdy nie doszła (torebka, dziewczyna to nie wiem😅). Zakup robił z konta mojego męża bo swojego nie miał 🙄 to było może z 8 albo nawet i 10 lat temu. Jakieś dwa lata temu dostaliśmy pismo z sądu o zgodę na przekazanie oskarżonemu numeru konta na który jest zobowiązany zrobić zwrot gotówki ;) pewnie rzadko się to dzieje ale jednak czasem udaje się odzyskać kasę ;) tutaj @Moonstone moglaby może coś poradzić?

Mamy na szczęście dojścia do dobrej jakości mięsa.

Natomiast mama ostatnio wspomniała o piersiach z kurczaka, a mi w buzi zaczęła na samą myśl robić się piana.
No mam jakiś wstręt.
No chyba te piersi są najgorsze. Faszerowane antybiotykami i nie wiadomo czym jeszcze.
Jak nie ma takiego dojścia do mięsa dobrej jakości jak u Ciebie, to chyba lepiej już sobie odmówić.

Teraz sezon na dynię, też polecam dyniową z mleczkiem kokosowym, imbirem i garam masalą.

Ja co prawda team zupy z kawałkami.
Kremy robiłam dla babci, jak już jeść nie umiała i mam z nimi niemiłe wspomnienia.

Polecam zupę z czerwonej soczewicy, też z Garam masalą i brokułem. Mój dziadek ją uwielbia, a on jest tradycjonalistą.
Oczywiście do niej robię normalny bulion, a nie tak, jak w przepisie na kostce.
Jest sycąca, pikantna i pyszna!

Teraz sezon na dynię, też polecam dyniową z mleczkiem kokosowym, imbirem i garam masalą.

Ja co prawda team zupy z kawałkami.
Kremy robiłam dla babci, jak już jeść nie umiała i mam z nimi niemiłe wspomnienia.

Polecam zupę z czerwonej soczewicy, też z Garam masalą i brokułem. Mój dziadek ją uwielbia, a on jest tradycjonalistą.
Oczywiście do niej robię normalny bulion, a nie tak, jak w przepisie na kostce.
Jest sycąca, pikantna i pyszna!
To coś dla mnie! Połączenie zupy z soczewicy + brokuł. Garam masala nigdy nie używałam w kuchni, może pora to zmienić :) no i jak zupy to też oczywiście na bulionie, lub jak się spieszę to mam takie kostki warzywne Bio, bez oleju palmowego, wzmacniaczy itp. Nie raz mi uratowały życie :D

reklama
Do góry