reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Cześć dziewczyny ja już po przeglądzie u ginekologa i powtórna cytologia wyszła ok. Także zielone światło aby działać. Stary też nakręcony. Zaniepokoilam się bo dzisiaj w przedszkolu dostałam do podpisania zgodę na podanie jodku potasu w razie ,,wu,,. I musze to jeszcze skonsultować z lekarzem.
U nas dzieci tez dostały taką deklarację. Podpisałam już

Ja tez uwielbiam mięso w kazdej postaci, byle nie surowe. Makarony, ziemniaczki kopytka no i dlatego nie chudnę🤣😂
Ale teraz mam fazę na zupy. Przedwczoraj żurek, wczoraj szczawiowa dziś grzybowa 😁 a na drugie mam kebaba, zrobilam sałatkę, usmazyłam kurczaka i mam gotowe pity😊

Na ciepło jem w domu.
Obiad mamusi 😄.

Jestem miłośniczką zup.
Pani od paznokci mi sprzedała super motyw na szybką zupę. W garnku podsmażacie mięso, do tego dodajecie czerwoną fasolę, kukurydzę, trochę cebuli, i zalewacie passatą. Z przypraw jakieś zioła i chilli. Wychodzi taka imitacja meksykańskiej, nawet mój małż ją umie zrobić :D

Ja też w team zupy, zwłaszcza teraz jesienią.
Najbardziej lubię robić kremy :)
Mięsa już od jakiegoś czasu staram się unikać.
Mamy na szczęście dojścia do dobrej jakości mięsa.

Natomiast mama ostatnio wspomniała o piersiach z kurczaka, a mi w buzi zaczęła na samą myśl robić się piana.
No mam jakiś wstręt.

Ostatnia edycja:
to przez karmę mu się wydarzyło? :O

Współczuję, sama mam psiaka i kocham go ponad życie.

A co do karmy polecam PSIBUFET! :) Skład rewelacyjny, ja zamawiam na miesiąc i mrożę, bo to w lodwóce maks tydzień.
na początku jadła przez tydzień, a później kompletnie nic nie chciała od nich jeść... Mam całą szufladę w zamrażarce tego i muszę oddać szwagierce.

reklama
Do góry