reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
a skąd taka konkretnie data?😁
bo mam urlop 😅
Miałam taki plan jak Ty - że będę to robić w ciąży, ale już mam dość czekania, jestem zła i mam zamiar postawić chałupę do góry nogami, zamówić w końcu szafę pax, ogarnąć wszystko na tip top i jak już będzie czysto, to się umówić z jakąś miłą panią, której będę płacić za sprzątanie raz w tygodniu 😅
A jak przyjdzie szafa pax, to też mam zamiar zrobić porządek w ciuchach, chociaż u mnie z tym ciężko, bo ja muszę mieć wszystko w trzech rozmiarach 😂

Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?
2. Wczoraj było o paście to dziś o szczoteczce - jakiej szczoteczki używacie?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

Szczoteczkę mam soniczną i w sumie to już chyba nie umiem umyć zębów manualną😆
1. Mam Phillips latte go. Uwielbiam..mieli mi ziarna - mlynek ceramiczny, system mleczny jest bez rurek i łatwy do czyszczenia. A ja jestem uzależniona od kawy 😅

2. Zwykłej, recznej, średnio twardej ;)

Mnie czeka za 1,5 tygodnia odgruzowywanie całego domu, trochę mi słabo jak o tym myślę 😅
jeszcze kilka dni temu, do jednego pomieszczenia nie mogłam wejść do polowy piwnicy, bo wszystko stało...gdzie chciało :D a teraz mogę "dojść" do końca ściany 8-) w sumie raczej większości już się pozbyłam (jakiś ******* i kartonów)..teraz czekają na mnie regały..muszę dziś kupić jakieś plastikowe boty, żeby to jakoś wyglądało..i posortować np. dekoracje wielkanocne, świąteczne w te pudła..
A cos mialam zapytac..macie jakiś pomysł, jak posegregować zapasy..np makaronów, jakieś kawy.. żeby nie ustawiać jedno na drugim?

Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

1. Nie mamy jeszcze ekspresu, ale mamy w planach zakup tylko wiecznie są inne wydatki 😝
2. Mam soniczna i już nie wróciłabym do manualnej

1. Ekspres mam od roku i był to jeden z lepszych moich zakupów, bo uwielbiam kawusię🫠 mam automatyczny de longhi z opcją kawy mrożonej, super sprawa na lato.

2. Szczoteczki używam zwykłej do aparatu ortodontycznego. Kiedyś używałam elektrycznej, ale mnie denerwowała i wolę zwykłą 😀

1. Ja mam automatyczny ekspres delonghi i to byly najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu. Juz prawie rok go uzywam a jeszcze nie zdjelam folii z wyswietlacza tak o niego dbam 😂 wybralam jak najprostszy model, robi 3 rodzaje kawy (espresso, doppio i americano) i ma dysze do spieniania mleka.
2. Ja uzywam zwyklej, ale myslalam, zeby sobie kiedys kupic soniczna i wyprobowac

jeszcze kilka dni temu, do jednego pomieszczenia nie mogłam wejść do polowy piwnicy, bo wszystko stało...gdzie chciało :D a teraz mogę "dojść" do końca ściany 8-) w sumie raczej większości już się pozbyłam (jakiś ******* i kartonów)..teraz czekają na mnie regały..muszę dziś kupić jakieś plastikowe boty, żeby to jakoś wyglądało..i posortować np. dekoracje wielkanocne, świąteczne w te pudła..
A cos mialam zapytac..macie jakiś pomysł, jak posegregować zapasy..np makaronów, jakieś kawy.. żeby nie ustawiać jedno na drugim?
A jakieś regały, dodatkowe półki?

reklama
Ja bym chciała zrobić takie konkret wietrzenie szafy i wywalić 3/4 ubrań, które mam bo chcę stać się minimalistką😂 ale przy moim napiętym grafiku to jakoś późną jesienią może się za to wezmę, akurat na ciążowym L4 będę miała dużo czasu 😝😝
powiem ci..ze właśnie czytam pewna książkę..i przymierzam się serio do wywalenia pół ubran z mojej szafy..tylko co ja otworze, to mi smutno, ze będę się musiała pozbyć tyyyyylu rzeczy. :D bo tak na serio to trochę tego w tej szafie jest.. w sumie kilka kobiet mogłoby się w niej ubrać.🤣

Do góry