reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
a skąd taka konkretnie data?😁
bo mam urlop 😅
Miałam taki plan jak Ty - że będę to robić w ciąży, ale już mam dość czekania, jestem zła i mam zamiar postawić chałupę do góry nogami, zamówić w końcu szafę pax, ogarnąć wszystko na tip top i jak już będzie czysto, to się umówić z jakąś miłą panią, której będę płacić za sprzątanie raz w tygodniu 😅
A jak przyjdzie szafa pax, to też mam zamiar zrobić porządek w ciuchach, chociaż u mnie z tym ciężko, bo ja muszę mieć wszystko w trzech rozmiarach 😂

Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?
2. Wczoraj było o paście to dziś o szczoteczce - jakiej szczoteczki używacie?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

Szczoteczkę mam soniczną i w sumie to już chyba nie umiem umyć zębów manualną😆
1. Mam Phillips latte go. Uwielbiam..mieli mi ziarna - mlynek ceramiczny, system mleczny jest bez rurek i łatwy do czyszczenia. A ja jestem uzależniona od kawy 😅

2. Zwykłej, recznej, średnio twardej ;)

Mnie czeka za 1,5 tygodnia odgruzowywanie całego domu, trochę mi słabo jak o tym myślę 😅
jeszcze kilka dni temu, do jednego pomieszczenia nie mogłam wejść do polowy piwnicy, bo wszystko stało...gdzie chciało :D a teraz mogę "dojść" do końca ściany 8-) w sumie raczej większości już się pozbyłam (jakiś ******* i kartonów)..teraz czekają na mnie regały..muszę dziś kupić jakieś plastikowe boty, żeby to jakoś wyglądało..i posortować np. dekoracje wielkanocne, świąteczne w te pudła..
A cos mialam zapytac..macie jakiś pomysł, jak posegregować zapasy..np makaronów, jakieś kawy.. żeby nie ustawiać jedno na drugim?

Żeby troszkę rozruszać dyskusję to i ja narzucę dziś tematy, o których myślałam o poranku😅

1. Czy macie w domu ekspres do kawy? Jeśli tak to jaki - automatyczny czy może kolbowy?

My mamy ekspres kolbowy i chociaż zupełnie nam wystarcza bo kawka pyszna a i tak pijemy tylko czarną TO wkurza mnie konieczność kazdorazowego nabijania kolby (zawsze ZAWSZE rozsypuję kawę😤) oraz mycia po każdym użyciu 🤪

1. Nie mamy jeszcze ekspresu, ale mamy w planach zakup tylko wiecznie są inne wydatki 😝
2. Mam soniczna i już nie wróciłabym do manualnej

1. Ekspres mam od roku i był to jeden z lepszych moich zakupów, bo uwielbiam kawusię🫠 mam automatyczny de longhi z opcją kawy mrożonej, super sprawa na lato.

2. Szczoteczki używam zwykłej do aparatu ortodontycznego. Kiedyś używałam elektrycznej, ale mnie denerwowała i wolę zwykłą 😀

1. Ja mam automatyczny ekspres delonghi i to byly najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu. Juz prawie rok go uzywam a jeszcze nie zdjelam folii z wyswietlacza tak o niego dbam 😂 wybralam jak najprostszy model, robi 3 rodzaje kawy (espresso, doppio i americano) i ma dysze do spieniania mleka.
2. Ja uzywam zwyklej, ale myslalam, zeby sobie kiedys kupic soniczna i wyprobowac

jeszcze kilka dni temu, do jednego pomieszczenia nie mogłam wejść do polowy piwnicy, bo wszystko stało...gdzie chciało :D a teraz mogę "dojść" do końca ściany 8-) w sumie raczej większości już się pozbyłam (jakiś ******* i kartonów)..teraz czekają na mnie regały..muszę dziś kupić jakieś plastikowe boty, żeby to jakoś wyglądało..i posortować np. dekoracje wielkanocne, świąteczne w te pudła..
A cos mialam zapytac..macie jakiś pomysł, jak posegregować zapasy..np makaronów, jakieś kawy.. żeby nie ustawiać jedno na drugim?
A jakieś regały, dodatkowe półki?

reklama
Ja bym chciała zrobić takie konkret wietrzenie szafy i wywalić 3/4 ubrań, które mam bo chcę stać się minimalistką😂 ale przy moim napiętym grafiku to jakoś późną jesienią może się za to wezmę, akurat na ciążowym L4 będę miała dużo czasu 😝😝
powiem ci..ze właśnie czytam pewna książkę..i przymierzam się serio do wywalenia pół ubran z mojej szafy..tylko co ja otworze, to mi smutno, ze będę się musiała pozbyć tyyyyylu rzeczy. :D bo tak na serio to trochę tego w tej szafie jest.. w sumie kilka kobiet mogłoby się w niej ubrać.🤣

Do góry