reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Piszcie coś, bo mi się nudzi! 🙈
🤣 ja to mam dzisiaj happy day , rże od rana, od różowej kreski , od dwóch w zasadzie, mój mąż mowi ze to juz zajob tyle razy go molestować. Grzecznie czekam aż wróci z pracy, zrobię mu kolację, kąpiel i zaciągnę do wyra 🤣 nie ma co marnować z trudem wyszczanych kreseczek

reklama
Ja właśnie skończyłam grać w piłkę nożną na deszczu😅 bardzo miłe doświadczenie swoją drogą☺️ oraz asystowałam w eksperymentach na ślimakach ale spokojnie, żadne życie nie ucierpiało, delikatne były 😉 zmieniłam tez obrzyganą pościel, starłam kilka razy rzygi z podłogi, grałam w szachy, bawiłam się lego i czytałam Pucia😆 mogę jechać do domu 😅 gorzej, że tu jakaś jelitówką i by wypadało trochę wypalić te zarazki czymś mocniejszym w domu👹 a tu miała abstynencja być
oooo a ja na sparingu z córką byłam, ona w piłkę gra. Niestety nie mogę pobiegać bo mam uszkodzone kolano od zeszłego roku, które w ciąży i tak się nieco zregenerowało i już tak nie napitala, ale mam zabronione bieganie, mogę ino łazić

Ok. No to my z mężem się zastanawiamy czy jeśli się w tym miesiącu nie uda to starać się dalej czy najpierw ta moja nieszczęsna nogę zoperowac 🥴 średnio chce dziecko odkładać no bo swoje lata mamy, ale nie wyobrażam sobie przez całą ciążę z usztywniona noga chodzić 🙈
A po operacji jak długo będziesz wyłączona ze starań?

oooo a ja na sparingu z córką byłam, ona w piłkę gra. Niestety nie mogę pobiegać bo mam uszkodzone kolano od zeszłego roku, które w ciąży i tak się nieco zregenerowało i już tak nie napitala, ale mam zabronione bieganie, mogę ino łazić
Heh... To tak jak ja 🙈 zakaz biegania, jazdy na rowerze, klękania, kucania... 😥

A po operacji jak długo będziesz wyłączona ze starań?
W sumie nie wiem. Mąż miał 2 lata temu kontuzję kolana to po 2 miesiącach już normalnie funkcjonował, tylko jego kontuzja była inna. Jeszcze trzeba doliczyć czas na wszystkie badania i terminy na operację 🥴 myślę że z pół roku mogłoby maksymalnie zejść 😫

Heh... To tak jak ja 🙈 zakaz biegania, jazdy na rowerze, klękania, kucania... 😥
nosisz ortezę? moja w szafie odłożona. Schudłam 18kg i lżej mi jest, nogi nie dokuczają. Może to też uratowalo mi nieco stan kolana bo czekala mnie operacja na wiosnę a po badaniu lekarz stwierdził że jest dużo lepiej ale nogę trzeba oszczędzać juz zawsze.

W sumie nie wiem. Mąż miał 2 lata temu kontuzję kolana to po 2 miesiącach już normalnie funkcjonował, tylko jego kontuzja była inna. Jeszcze trzeba doliczyć czas na wszystkie badania i terminy na operację 🥴 myślę że z pół roku mogłoby maksymalnie zejść 😫
licz 6mies , do tego zastrzyki z heparyny po operacji..

reklama
nosisz ortezę? moja w szafie odłożona. Schudłam 18kg i lżej mi jest, nogi nie dokuczają. Może to też uratowalo mi nieco stan kolana bo czekala mnie operacja na wiosnę a po badaniu lekarz stwierdził że jest dużo lepiej ale nogę trzeba oszczędzać juz zawsze.
Tak w ortezie jestem. Zrzuciłam ten głupi gips i od razu lepiej. Pierwszy raz mi się to stało jak miałam równo 20 kg mniej 🙈 a teraz podczas ćwiczeń bo chciałam schudnąć przed ciążą 🙈

Do góry