reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja robiłam w zeszły czwartek cytologię w medicover i wczoraj już miałam wynik
kurcze no właśnie pewnie z ponad tydzień urlopu musiałby pyknąć by wszystko zrobić. A ceny ani bilety do Polski też już chyba nie tak tanie

Będzie trzeba zmolestowac lekarza by nas oboje przebadali w klinice niepłodności w ramach NHS (NFZ), może coś się da ugrać

reklama
Drogie moje. Pytanko za 100 punktów 😎 będziemy badać kariotypy. I teraz tak- w Invimedzie 500 zł od osoby, czas oczekiwania na wynik nawet do 50(!) dni roboczych. W MultiaMedzie czyli jakiejś po prostu placówce, gdzie się można zbadać, nie związanej z płodnością - 350 zł od osoby a czas oczekiwania na wynik to ponoć 7 dni roboczych. Czy Waszym zdaniem jest tu jakiś haczyk?😅
My robiliśmy w testdna.pl - i w ciągu Ok. dwóch tygodni mieliśmy wynik. Jak nie widać różnicy, to po co przepłacać ;)

@Avy badała w zwykłym szpitalu, właśnie też dużo taniej i szybciej niż w klinice, badała po mnie i w poniedziałek dostała wyniki, a ja nadal czekam i **** wie kiedy się doczekam 🤷🏻‍♀️

Niech to będzie Twoja odpowiedź 😅
My płaciliśmy 350zl za osobę, według cennika szpitalnego czas oczekiwania to 11 dni roboczych. Termin wypadał w piątek, a wyniki były w poniedziałek (więc jeden dzień roboczy obsuwy). Badania realizowała Diagnostyka.

To jak już jesteśmy w temacie badań to mój chłop ma zrobić m.in. rozszerzone badanie nasienia + MOST. Pytanie za 100 punktów: co to jest ten most? Nigdzie w necie nie mogę znaleźć.

była tu jakiś czas temu mowa że potrzeba badania na chlamydie by zrobić drożność więc zaatakowałam tutejsze NFZ by mi to zrobili. Tyle że oni robią tylko badania na wszystkie choroby przenoszone drogą płciową więc takim sposobem wylądowałam z całym pakietem 😂 (na podstawie ankiety w której nakłamał że się puszczałam jak dzika by te badanie dostać za darmo 🤣)

Tylko okazało się że rzuciłam się jak szczerbaty na suchary bo muszę mieć też cytologię do roku a ostatnia robiłam 2 lata temu natomiast tu robią po 3 latach jeśli wszystko było całkowicie dobrze. Więc i tak chyba będę musiała zabulic prywatnie za cytologię i wymazy zanim mi zrobią drożność 🙁
A nie musisz czasem chlamydie metoda PCR zrobić? Ja mam za darmo tylko z krwi w pakiecie. A ty którą metodą robisz na NFZ?

reklama
Do góry