reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Ja w sumie chciałam się podzielić taką mała rozkminką na dzisiaj - kilka razy tu wspominaliśmy że zanim zaczęłyśmy się starać większość z nas nie rozumiała że nie powinno się doradzać/pytać innych o starania albo że ogłaszanie ciąży może być bolesne dla innych

Myślę że to pomogło mi zrozumieć że podobnie może być z innymi sferami życia jak na przykład że może to jak bardzo kocham męża i jak dobrze mi w związku może ranić koleżanki które są grubo po 30tce a są same

Tak jak my się zastanawiamy czy będziemy Mamami to inni mogą się na przykład zastanawiać czy będą żonami i też przechodzić ciężkie życie. Kiedyś chyba @Bolilol wspominała że cała ta "przygoda" nauczyła ja większej empatii i ja myślę że też stałam się trochę mądrzejsza przez to jak mnie przeczołgano
tak, zgadzam się z Tobą zdecydowanie. Byłam jakiś czas temu na babskim spotkaniu, na którym tak się złożyło wszystkie dziewczyny były już zaręczona, kilka z planami weselnymi w niedalekiej przyszłości, plus ja i jednak moja przyjaciółka, która jest w wieloletnim związku i nie dość, ze nie doczekała się pierścionka, to jeszcze ostro im się psuje☹️ na bank było jej przykro… i ja to czułam, a wcześniej nie wiem czy bym zwróciła na to uwagę. Może będziemy lepszymi ludźmi dzięki tym naszym wszystkim przeżyciom 😬

mam taką rozkminę - czy grupa krwi moze mieć jakikolwiek wpływ na problemy z zajściem w ciążę? Czy macie ochotę podzielić się swoją grupą krwi? ja mam 0rh-, zaczynamy 11 cykl starań

mam taką rozkminę - czy grupa krwi moze mieć jakikolwiek wpływ na problemy z zajściem w ciążę? Czy macie ochotę podzielić się swoją grupą krwi? ja mam 0rh-, zaczynamy 11 cykl starań
może w kontekście konfliktu serologicznego zdaje się🤔 czy to nie na samo zajście a na późniejsze utrzymanie ciąży? a jaką grupę krwi ma Twój mąż? ja mam 0rh+ a mój mąż nie wie😆 ale chyba B+

reklama
tak, zgadzam się z Tobą zdecydowanie. Byłam jakiś czas temu na babskim spotkaniu, na którym tak się złożyło wszystkie dziewczyny były już zaręczona, kilka z planami weselnymi w niedalekiej przyszłości, plus ja i jednak moja przyjaciółka, która jest w wieloletnim związku i nie dość, ze nie doczekała się pierścionka, to jeszcze ostro im się psuje☹️ na bank było jej przykro… i ja to czułam, a wcześniej nie wiem czy bym zwróciła na to uwagę. Może będziemy lepszymi ludźmi dzięki tym naszym wszystkim przeżyciom 😬

No tak ale to nie znaczy, ze nie można się cieszyć z tego, co się ma i ze szczęścia innych. Ja jednak jestem za tym, żeby nie unikać mówienia o swoim szczęściu. Zawsze możemy kogoś zranić, nawet mówiąc, ze jadło się tort, a ktoś jest na diecie :p

Do góry