reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Hejo! Witaj wśród nas. Kiedy zamierzasz testować? A może wolisz nie testować tylko czekasz na okres?
Trzymam kciuki. A jakie badania zrobiliście do tej pory?
W zeszłym roku jak poszłam do gina, miałam podejrzenie pcos, zlecił mi wtedy wszystkie hormony etc. w celu wykluczenia i wyszło ok, oprócz prolaktyny która była troszkę powyżej normy. Po jakimś czasie i dalszych bezowocnych staraniach poszłam do innego lekarza i powtórzyłam prolaktyne i progesteron i tym razem wyszły ok. W między czasie mąż był u urologa, który zlecił mu badania hormonalne, wyszły prawidłowe i po tym zrobił badanie nasienia również wyszło w porządku. Ostatnio zrobiłam badania na rożnego rodzaju bakterie, choroby weneryczne i też ok 😁 Po tym lekarz stwierdził, że przyczyna może być właśnie w endo oraz późnej owulce jakoś 16-19 dc, przepisał mi Clo którego nigdzie nie ma i Estrofem, który zaczynam od dzisiaj - jestem teraz w 2 dc, za tydzień mam do niego jechać sprawdzić jak sprawa się ma 😁 Zazwyczaj testowałam jakieś 10dpo, ale chyba już jestem tym zmęczona i tym razem odpuszczę. Poza tym zawsze po owulacji mam typowe objawy, jak ból piersi, zatrzymanie wody i wiem, że okres się zbliża mimo to łudzę się i robię te testy z nadzieją.

reklama
Do góry