reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Witam w ten pieknie zapowiadający się dzien. Dziś moja i męża 15 rocznica ślubu a w prezencie dostałam 🔴 . Proszę wpisać mi @Kejcik @. Bez smutów, już to przerobiłam 12 dni po. Jest ok. Jak to @LadyCaro mówi, czlowiek z czasem się przyzwyczaja do wyniku.
Wszystkiego najlepszego na dalsze wspólne lata, dużo miłości , szczęścia, wzajemnego szacunku i zrozumienia.🥰

Cześć dziewczyny, @Brownie1992 powodzenia :)

Dziewczyny, czy jest szansa jeszcze, że mi pęcherzyki pękną? Mam dzisiaj monitoring wieczorem, ale to tak dłuuuugo jeszcze. Robiłam w sobotę LH 6,29, progesteron 0,2. W poniedziałek monitoring - pęcherzyki ogromne ale nie pękły chociaż to był już czas na owulację. Wczoraj zrobiłam LH 7,49, progesteron 3 :oops: Czy w cyklu bezowulacyjnym też progesteron rośnie? Jajniki mnie nadal kłują, więc sądzę że te cholery tam są całe :/

Ostatnia edycja:
To była ironia 😉
Niestety, w naszym pięknym kraju nie ma perspektyw na refundację in vitro... Może się wyprowadzę do Francji czy gdzieś? 🤔
Nabrałam się 😂🙈 że może jednak coś wdrożyli w ostatnim czasie , ale gdzie tam w naszym kraju, ciekawe czy kiedykolwiek coś się zmieni w tym temacie, napewno nic do momentu zmiany władzy może, tylko kiedy to nastąpi 😆
A jeszcze 800 plus ludziom "dają" więc władza się utrzyma 😐

o ! Tez mam takie urzadzonko ;) podzielisz sie przepisem? Może zaskoczę męża
Tym razem poszłam trochę na łatwiznę. Skorzystałam z gotowej mieszkanki przypraw (ale skład analizowany sto razy i nie ma się czego przyczepić).
W przepisie oryginalnym są kawałki mięsa, ale ja daję mielone, bo moim zdaniem jest lepsze. Nie mieszałam rodzajów mięs, bo mi się nie chciało i dałam tylko łopatkę.
Reszta według instrukcji: mięso, woda, sól, przyprawy, wymieszać i do szynkowaru na 1,5h, później zostawiasz do wystudzenia, na kilka godzin w lodówce, żeby się nie rozpadało i gotowe.
Wyszło tak jak na zdjęciu :) Polecam, fajne, pikantne :)

Załączniki

• 1689141982228.png
    1689141982228.png
    301 KB · Wyświetleń: 64
  • 1689142198262.png
    1689142198262.png
    737,4 KB · Wyświetleń: 62

Dziewczyny, czy jest szansa jeszcze, że mi pęcherzyki pękną? Mam dzisiaj monitoring wieczorem, ale to tak dłuuuugo jeszcze. Robiłam w sobotę LH 6,29, progesteron 0,2. W poniedziałek monitoring - pęcherzyki ogromne ale nie pękły chociaż to był już czas na owulację. Wczoraj zrobiłam LH 7,49, progesteron 3 :oops: Czy w cyklu bezowulacyjnym też progesteron rośnie? Jajniki mnie nadal kłują, więc sądzę że te cholery tam są całe :/
A może jednak któryś pękł? Monitoring prawdę powie :) trzymam kciuki

Progesteron 3 raczej świadczy o tym, że któryś pęcherzyk pękł. Z tego co się orientuję to właśnie od 3 traktuje się, że owulacja była. Ale niech ktoś mądrzejszy jeszcze się wypowie.

reklama
Tym razem poszłam trochę na łatwiznę. Skorzystałam z gotowej mieszkanki przypraw (ale skład analizowany sto razy i nie ma się czego przyczepić).
W przepisie oryginalnym są kawałki mięsa, ale ja daję mielone, bo moim zdaniem jest lepsze. Nie mieszałam rodzajów mięs, bo mi się nie chciało i dałam tylko łopatkę.
Reszta według instrukcji: mięso, woda, sól, przyprawy, wymieszać i do szynkowaru na 1,5h, później zostawiasz do wystudzenia, na kilka godzin w lodówce, żeby się nie rozpadało i gotowe.
Wyszło tak jak na zdjęciu :) Polecam, fajne, pikantne :)
dziękuje ;)

Do góry