reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

No dokładnie dobrze, że wyrozumiały.
Mój dziadek jeden jakbym mu taki numer odwaliła to by użył lagi swojej na pewno 😅
Z nim nie było żartów. Na starość stał się całkiem niewidomy, ale i tak był stanowczy i ciężko było go oszukać na kase. 🤪😆
W wersalce trzymał słoik z pieniędzmi i jak moje rodzeństwo przyjeżdżało zawsze dawał po 10 zł, raz mój brat chciał go oszukać i wziać 20 zł ale dziadek się pokapował i powiedział , że przez 4 miechy nie da mu ani grosza🤣
Był niewidomy a zawsze wiedział jaka jest faza księżyca i o której wschód i zachód słońca i to nie z radia , kurde dobry był.
Miał niesamowitą pamięć i głowe do liczenia w pamięci, zanim klikneło się wynik na kalkulatorze on już wiedział.
To znowu mój pradziadka miał podobnie, chował pieniądze. Dorzucał się coś babci na obiady, robił sobie zaopatrzenie na śniadania i kolacje, a gdy przyszła jego godzina, zdradził skrytkę aby wszystko opłacić z jego pieniędzy.

reklama
Część dziewczyny 🙂 Zrobiłam test owulacyjny i mam do was pytanie, czy to już? Drugie zdjęcie dla porównania testów. W poprzednim cyklu robiłam tylko horieny i za waszymi poleceniem zakupiłam dl - mam nadzieję że u mnie też się sprawdza bo różnica jest ogromna.
Jak na moje oko to pik, albi ciutke do piku brakuje, ale ja używam CB testów🙂

Luby właśnie ogląda faktury za prąd. Coś jest nie tak. Wychodzi, że zużyliśmy przez pół roku więcej prądu niż przez cały zeszły rok.
Może jakaś pomyłka?
Raz mieliśmy sytuację z gazem, że przez rok płaciliśmy sobie rachunki i były takie w miarę normalne, w kwietniu wyłączyliśmy ogrzewanie a w maju przyszedł rachunek na chyba 700zl. Zdziwiłam się o co chodzi (taki rachunek za samą wodę) i się okazało po długim dochodzeniu, że rok temu gość, który spisuje stan liczników zrobił czeski błąd (już nie pamiętam dokładnie ale mniej więcej zamiast stanu 1794 wpisał 1974). No i później próbował jakoś to pisać na oko. Skończyło się na tym, że przez prawie rok nie płaciliśmy rachunków taka była nadpłata 😆

Mój dziadek zmarł jak miałam 7l at. Pamiętam jak uczył nas grać w karty, zabierał na lody, albo jak przywoził różne koleżanki (dziadek dość szybko został wdowcem). One zawsze nas chciały przekupić słodyczami itp.

A może oni coś namieszali
No poszedł sprawdzić licznik i odczyt prawidłowy. Zużycie trochę nam wzrosło, ale nie tyle żeby od stycznia kiedy był ostatni odczyt, wzrosło więcej niż zużyliśmy przez cały zeszły rok. Kiedyś czytałam, że liczniki jakaś wadę miały i wskazywały błędny pomiar. Ostatnio przyszła informacja, że nadpłata ok.400 zł, a teraz 1000 dopłacić.

Cześć dziewczyny,
obudziłam się i bylo git, wyprowadzilam psy i nagle sie wyprostowalam i masakryczny bol po prawej stronie nad pośladkiem, ledwo chodzę i to pochylona, co to kurła jest? Masakra jakas

No poszedł sprawdzić licznik i odczyt prawidłowy. Zużycie trochę nam wzrosło, ale nie tyle żeby od stycznia kiedy był ostatni odczyt, wzrosło więcej niż zużyliśmy przez cały zeszły rok. Kiedyś czytałam, że liczniki jakaś wadę miały i wskazywały błędny pomiar. Ostatnio przyszła informacja, że nadpłata ok.400 zł, a teraz 1000 dopłacić.

My mieliśmy podobnie z licznikiem wody. Niby zużyliśmy 30 kubików w rok w kolejny 33. Każdy pytal jak to robimy. A w kolejny okazało się że licznik nie ruszył od poprzedniego razu. Wymienili i teraz mamy zuzycie normalnych ludzi czyli ogromne 🙈

reklama
Do góry