reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Dzięki Dziewczyny!
Ciekawa jestem czy te pierwsze były po prostu jakimś chwilowym spadkiem formy, czy tak zadziałał na niego Fertilman Plus i orzechy brazylijskie. 🤪

Z jednej strony ogromnie się cieszę, że te wyniki takie są, a z drugiej jestem zdołowana, że zgodnie z moim przeczuciem, to głównie we mnie tkwi problem. 🙄

Piszecie tyle Was nadrobić nie idzie ;) mam pytanie do dziewczyn które stosują testy owulacyjny czy któraś używała CLEARBLUE Zaawansowany cyfrowy test owulacyjny z podwójnym wskaźnikiem hormonów ? Czy jest dobry. Po poronieniu pierwszy cykl był raczej bez owulacyjny ( po pomiarze temp wnioskuje) teraz cykl zaczął się bardzo nie pewnie ale dziś 4 dzień ( normalnie miałam 3-4 dniowe) a widzę ze się rozkręca i chce używać testu żeby być pewnym owulacji w miarę i kiedy nastąpi ( planowana ok 14-15 dc ale nie wiem jak to teraz będzie a chłopa tez nie chce co drugi dzień maltretować 😉) macie jakieś doświadczenie z tym testerem? I czy od 8 dc czy od 10 go myślicie zacząć testowanie ?
ja je kupiłam i uważam, że są średnie dosyć, zdarzyło mi się, że pokazały peak, a jak spojrzałam na ten test po wyciągnięciu to spoooro brakowało do peaku. Jakoś tak nie mam zaufania do nich, niedokładne są wg mnie, zdecydowanie wolę Domowe Laboratorium

Wiem jaka macie sytuację. Może niefortunnie użyłam słowa decyzja bo Wy tak naprawdę nie macie wyboru.
i chyba ten brak wyboru dobił mnie najbardziej. Jakoś wydawało mi się, że jestem pogodzona z tym, że najlepsze będzie ivf, ale ten spadek wyników, ostrzeżenie lekarza, że jak to obturacyjna przyczyna, to że może już lepiej nie być, jednak sprawiły, że nie mogę się pogodzić z tym, że MUSIMY. Inni nie muszą. Dlaczego my musimy musieć? Dlaczego tak brutalnie odebrano nam całą nadzieję?

ja je kupiłam i uważam, że są średnie dosyć, zdarzyło mi się, że pokazały peak, a jak spojrzałam na ten test po wyciągnięciu to spoooro brakowało do peaku. Jakoś tak nie mam zaufania do nich, niedokładne są wg mnie, zdecydowanie wolę Domowe Laboratorium
dzięki za opinie ja niestety nie mam do nich dostępu ponieważ nie mieszkam w PL i myślałam że te bedą ok

i chyba ten brak wyboru dobił mnie najbardziej. Jakoś wydawało mi się, że jestem pogodzona z tym, że najlepsze będzie ivf, ale ten spadek wyników, ostrzeżenie lekarza, że jak to obturacyjna przyczyna, to że może już lepiej nie być, jednak sprawiły, że nie mogę się pogodzić z tym, że MUSIMY. Inni nie muszą. Dlaczego my musimy musieć? Dlaczego tak brutalnie odebrano nam całą nadzieję?
Bo życie jest w kurwę niesprawiedliwe.
Z drugiej strony tak źle, tak niedobrze. My teoretycznie nie musimy, ale na co u licha mam czekać?

dzięki za opinie ja niestety nie mam do nich dostępu ponieważ nie mieszkam w PL i myślałam że te bedą ok
ja ich uzywam i jestem zadowolona. Wiem tez ze @anyżowe_love nimi testuje i potwierdzila raz pik monitoringiem u lekarza wiec w sumie chyba mozna zaufac. to kiedy zaczac testowac zalezy od tego jaki masz cykl, ja np owulacje mam ok 14 dnia wiec zaczynam testowac 11dc

reklama
ja ich uzywam i jestem zadowolona. Wiem tez ze @anyżowe_love nimi testuje i potwierdzila raz pik monitoringiem u lekarza wiec w sumie chyba mozna zaufac. to kiedy zaczac testowac zalezy od tego jaki masz cykl, ja np owulacje mam ok 14 dnia wiec zaczynam testowac 11dc
dziękuje za opinie. Ja przed poronieniem miałam tez wszystko regularnie a teraz po poronieniu wiec może być różnie tak naprawdę dostałam zielone światło po 1 @ która taka „ prawdziwa” jest teraz wiec ciekawe czy będzie jak było prędzej czy jednak nie tak łatwo

Do góry