reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Zdrowe śniadanka, regularne treningi.. też bym tak chciała, ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie.
Wczoraj na kolację np. ziemniaczki pomidorami (frytki z keczupem). I już kolejny dzień drób z nabiałem (ptasie mleczko). Koleżanka stwierdziła, że coś jest nie tak skoro jedno pięterko ptasiego mleczka jem 5 dzień.

reklama
Ja mam to samo co wczoraj tylko awokado zmieniło kolor i jajko się mi rozwaliło 🤣

Załączniki

• 20230704_092307.jpg
    20230704_092307.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 83
Zdrowe śniadanka, regularne treningi.. też bym tak chciała, ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie.
Wczoraj na kolację np. ziemniaczki pomidorami (frytki z keczupem). I już kolejny dzień drób z nabiałem (ptasie mleczko). Koleżanka stwierdziła, że coś jest nie tak skoro jedno pięterko ptasiego mleczka jem 5 dzień.
ja wcale tak nie chcę😂 póki co nawet nie bardzo potrzebuję bo szczęśliwie mam „dobre” geny - mogę żreć wszystko, leżeć na kanapie i wyglądam cały czas tak samo 😎 natomiast wiadomo, że zdrowa zbilansowana dieta i umiarkowana ale regularna aktywność są po prostu zdrowe i dobre na płodność 🤨 dlatego od kilku lat patrzę na to co jem (teraz mąż na diecie to w ogóle inna bajka bo jem to co on) i staram się każdego dnia zrobić conajmniej te 10 tysięcy kroków plus oczywiście inne aktywności fizyczne. Podsumowując - nie chcem ale muszem😅 w każdym razie idzie się przyzwyczaić do tego i jest zdecydowanie satysfakcja z samodyscypliny 😉 a korzyści w postaci dobrej formy i lepszego zdrówka to tylko taki miły dodatek 😃

ja mam strasznie suche usta i musze mieć zawsze posmarowane :D
mam chyba z 10 wazelin porozkładanych w różnych miejsach w domu.
Kiedyś pytam mężą "gdzie jest wazelina?" a on "wszędzie" 😅
próbowałaś maski do ust laneige? Jest trochę droga ale super wydajna i uratowała moje usta po tym jak mi się cały czas wysuszaly po przypaleniu na wakacjach 🙈

Jak już tak ciśniemy z wyzwaniami to może rzucę Wam wyzwanie picia wody😎 ja na spokojnie w ciagu dnia wypijam 2,5 litra wody, do tego dwie kawy (jedna 200ml, później 135ml), 200ml ziół ojca sroki 😎 No i wiadomix, że jak jest okazja to jeszcze inne napoje wjeżdżają wieczorem 😉

A Ty? Ile wody wypijasz w ciągu dnia?😊💧💧💧💧

Załączniki

• IMG_0590.jpeg
    IMG_0590.jpeg
    118,3 KB · Wyświetleń: 73
reklama
ja wcale tak nie chcę😂 póki co nawet nie bardzo potrzebuję bo szczęśliwie mam „dobre” geny - mogę żreć wszystko, leżeć na kanapie i wyglądam cały czas tak samo 😎 natomiast wiadomo, że zdrowa zbilansowana dieta i umiarkowana ale regularna aktywność są po prostu zdrowe i dobre na płodność 🤨 dlatego od kilku lat patrzę na to co jem (teraz mąż na diecie to w ogóle inna bajka bo jem to co on) i staram się każdego dnia zrobić conajmniej te 10 tysięcy kroków plus oczywiście inne aktywności fizyczne. Podsumowując - nie chcem ale muszem😅 w każdym razie idzie się przyzwyczaić do tego i jest zdecydowanie satysfakcja z samodyscypliny 😉 a korzyści w postaci dobrej formy i lepszego zdrówka to tylko taki miły dodatek 😃
Ja swojego pieska przygarnęłam, żeby mnie motywował do aktywności. złapałam się na tym, że wracam z pracy i robię obiad i oglądam seriale. Czasem rower lub spacer. Dzień id razu był fajniejszy jak się o 5.30 szło z pieskiem na spacer. Ja od czasu do czasu ćwiczę w domu, trwa to miesiąc, dwa i potem jak zrobię przerwę ciężko znów zacząć.

Ostatnia edycja:
Do góry