reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tygodniu i z jaką wagą urodziły się bliźniaki

Ja urodziłam w 26 tyg ciąży... Chłopaków po 1kg ( i tak były duże)
Ale chłopcy już są zdrowe i dobrze się rozwijają...także uważajcie mamy! Znajdzcie dobrego lekarza i nie oszzcedzajcie na dodatkowych usg! To jest bardzo bardzo ważne, mnie prowadził lekarz, który uważał,że wszystko jest super, a jak trafiłam do prywatnego to złapał się za głowę...
Tak to już jest z naszymi przychodniami...:(

reklama
Urodziłam w 35tyg-26.11 2010r przez cc ze względu niedotlenienia
Antoś 2410 45cm 5 punktów ze względu na zamartwice
Helenka 2310 48cm 5 punktów też zamartwica
W szpitalu byliśmy 10 dni teraz maluchy mają 4 miesiące i Antoś waży prawie 7kg a Helenka prawie 8kg i są zdrowe jak ryby:):-)

Witam,
To i ja sie dopisze:)
porod przez CC, 38 tydzien, waga: Lenka 2790 i Olaf 2795.

szczesliwa mama...:-)

Witamy się także i my!

Rozwiązanie nagłe przez cc w 33 tyg, krwawienie (odklejajace sie łożysko)
Nadia 1610 g 45 cm i 7 pkt
Natalka 1270 g 42 cm i 7 pkt
miesiąc w szpitalu 3 tyg w inkubatorach, teraz Nadia 3800, Natalka 3300, mają 11 tygodni są śliczne i zdrowe ale strachu się najedliśmy nie życzę nikomu !!!!!

Witam maga. Gratuluje, a myślałam, że mój Szymuś (miał 2kg) to maleństwo a 1270 nie wyobrażam sobie. Super że już wszystko dobrze. Ciesz się z każdej chwili bo dzieci szybko rosną i tak spokojnie jak teraz już później nie będzie :-) pozdrawiam

Moi chłopcy urodzili się w 30 tyg przez cc.
Paweł 1770g i 43cm
Jakub 1560g i 41cm
Maluchy urodzili się w zamartwicy,w szpitalu spędziliśmy 34 dni,w tym 14 dni w inkubatorze i pod cepap-em,
ocena wg Apgar 4 i 5

Dzięki dziewczyny za taki topik. Jestem w ciąży bliźniaczej i z tego co widzę to zdecydowana większość jednak dzieci rodzi się zdrowa.
aga71- czy twoje maleństwa doszły so siebie? Mam nadzieje, że tak,nie wiem co to zamartwica.

reklama
Dzięki dziewczyny za taki topik. Jestem w ciąży bliźniaczej i z tego co widzę to zdecydowana większość jednak dzieci rodzi się zdrowa.
aga71- czy twoje maleństwa doszły so siebie? Mam nadzieje, że tak,nie wiem co to zamartwica.
zamartwica jest to ciężka nie wydolność u noworodka krążeniowo-oddechowa
teraz jest super,było już po 14 dniach
teraz to dwa małe diabesłki o wyskokowych pomysłach
po mimo tak wczesnego porodu nie bylismy rehabilitowani,nie było takiej potrzeby.

Do góry