reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W którym tygodniu i z jaką wagą urodziły się bliźniaki

Magda miała 55cm i ważyła 2870g i w pierwszych minutach życia 8 punktów a w następnych 10
Karolina 53cm i 2700g dostała 7pkt. a w kolejnych minutach 9

Urodziły sie w 39 tygodniu przez cesarskie cięcie ponieważ Magda ustawiła sie tak głową iż zablokowała dalsze rozwarcie i trzeba było ciąć. Poród był wywoływany męczyli mnie i dzieci 10 godzin, pewnie przez to Karolina miała podawany tlen.

reklama
Hej mamusie bliźniaków:-) przejrzałam wszystkie strony i wychodzi na to, że u nas było najwcześniej i najlżej. Mam dwóch chłopców urodzonych na początku 28tc poród naturalny. Kruszyny ważyły:
Aleksio: 1120g i 35cm
Krystek: 1100g i 33cm.
Niestety z tego powodu Aleks ma problemy zdrowotne.Urodził się z MPD Mózgowym Porażeniem Dziecięcym, a tydzień temu jeszcze astmę u niego zdiagnozowano. Po urodzeniu spędzili niemal 2 miesiące w szpitalu z czego miesiąc w inkubatorach. Pierwsze kilka dni było nieustanną walką o ich życie. Dziś mają niespełna 3 latka i są suuuuper!!!!!!!!! Aleksio codziennie ćwiczy i już chodzi. Wierzę, że będzie dobrze. Pozdrawiam podwójne mamusie:-)

urodziłam w 37 + 4 tc przez CC

Pierwsza córeczka położenie główkowe, druga poprzeczne i to właśnie było wskazaniem do CC.

Zuzia, 3200g, 52 cm, 10 pkt, godz 8:09
Juleczka, 2500g, 50 cm, 10 pkt, godz 8:10

Piękne i co najważniejsze zdrowe! :happy:

Witam:-)
28stycznia 2010roku,w połowie 37tyg.urodziłam SN moje kochane skarby:Kacper(położenie główkowe)-waga 2160,46cm.Zuzia(pośladkowe)-waga 2380,47cm.Dodam,że miałam już dwie córy,ale ten poród wspominam najlepiej:tak:

34+6 tc CC z powodu cholestazy
Marysia 2050g i 8 pkt
Julcia 1970g i 10 pkt
Od pocztku oddychały same, w szpitalu spędziły 6 dni

Ja urodziłam w 33/34 tygodniu ciąży przez cesarskie cięcie
Mateuszek 2160 i 42cm
Patryk 2190 i 40cm
W szpitalu spędziliśmy 2 tygodnie bo Patryk miał problemy z oddychaniem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry