reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

reklama
Hej Dziewczynki:)
Mnie trochę wywiało stąd na miesiąc, dużo wyjazdów itp. Ale czytałam prawie że na bieżąco:)
Coś tu pasuje rozruszać te kreseczki czerwcowe:)
Ja właśnie od wczoraj czekam na małpeczkę... pewnie przez zmianę środowiska co chwilę, okres się spóźni. Dziś 29 dc.
Ale mógłby być też cudzik🤗
Nie testuję, bo... "odpuściłam" te emocje 🤣.

Niby mój ból i moje emocje też są ważne, ale ja chyba też nie umiem tak przeżywać wiedząc ile moich "koleżanek" ze Straczek czeka na pierwsze dziecko. Nie mówiąc już o bohaterkach z wątku in vitro
to strasznie niesprawiedliwe, że kobiety które tak pragną swojego dziecka nie mogą go mieć :-(
Na codzień pracuje z dziećmi i wiem jak wiele z nich jest zaniedbywanych… a tutaj mamy czekają z otwartym sercem a dziecko nie przychodzi.

Hej dziewczyny! Prześledziłam Wasz cały wątek w tamtym tygodniu i nie mogłam się oderwać :D i na bieżąco was czytam:) Czy mogę do Was dołączyć ? Również staram się o dziecko. W tym cyklu wzięłam się za testy owulacyjne ale albo źle to robię albo one sa do bani :/ w tym miesiacu probowalismy tylko 2 razy bo infekcja sie przyplątała ale mimo wszystko mam nadzieje i czekam niecierpliwie na dzień spodziewanej miesiączki ;)

Hej dziewczyny! Prześledziłam Wasz cały wątek w tamtym tygodniu i nie mogłam się oderwać :D i na bieżąco was czytam:) Czy mogę do Was dołączyć ? Również staram się o dziecko. W tym cyklu wzięłam się za testy owulacyjne ale albo źle to robię albo one sa do bani :/ w tym miesiacu probowalismy tylko 2 razy bo infekcja sie przyplątała ale mimo wszystko mam nadzieje i czekam niecierpliwie na dzień spodziewanej miesiączki ;)

Mi też nie wychodzą ;) dlatego ja wolę mierzyć temperaturę ;)

Też sobie kupiłam termometr, ale jakoś ciezko mi rano byc systematyczną w tym mierzeniu :D czyli nie wychodzą Ci testy a masz potwierdzoną owulacje np. na monitoringu?

Przede wszystkim mam potwierdzoną owulację 3 ciążami ;)

Ale tak bardziej serio u mnie jest tak, że nie wiadomo co mi jest bo obraz jajników w usg mam typowo policystyczny, mam też wysoką choć w normie rezerwę jajnikową. Ale inne badania już nie potwierdzają pcos. No i mam problem z bardzo długimi cyklami (mam tu na myśli cykle 180 dni, a nie że 50 ;) ). Ale generalnie jak już trafię w tą 1 z 3 owulacji w roku to zachodzę w ciąże.

No ale że ostatnia ciąża była pozamaciczna, to udało mi się w końcu lekarza przekonać do pełnej stymulacji więc w lipcu tylko monitoring plus tempertura.

U mnie z testami owu jest tak, że mi ciężko wytrzymać bez sikania i jedzenia ;) no i jak mam cykl 180 dni to ja bym zużyła 300 testów. Noooo nie. A mierzenie temperatury mi się sprawdza bardzo, ja zwykle wstaję w miarę o tej samej porze wiec luzik :)

Ja dziś 5/6 dpo czuje się bardzo średnio senność i mega zmęczenie mi dokucza to chyba przez intensywny weekend 🙃jeszcze trochę poczekam na testowanie żeby się nie denerwować

reklama
Do góry