reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

reklama
Hej Dziewczynki:)
Mnie trochę wywiało stąd na miesiąc, dużo wyjazdów itp. Ale czytałam prawie że na bieżąco:)
Coś tu pasuje rozruszać te kreseczki czerwcowe:)
Ja właśnie od wczoraj czekam na małpeczkę... pewnie przez zmianę środowiska co chwilę, okres się spóźni. Dziś 29 dc.
Ale mógłby być też cudzik🤗
Nie testuję, bo... "odpuściłam" te emocje 🤣.

Niby mój ból i moje emocje też są ważne, ale ja chyba też nie umiem tak przeżywać wiedząc ile moich "koleżanek" ze Straczek czeka na pierwsze dziecko. Nie mówiąc już o bohaterkach z wątku in vitro
to strasznie niesprawiedliwe, że kobiety które tak pragną swojego dziecka nie mogą go mieć :-(
Na codzień pracuje z dziećmi i wiem jak wiele z nich jest zaniedbywanych… a tutaj mamy czekają z otwartym sercem a dziecko nie przychodzi.

Hej dziewczyny! Prześledziłam Wasz cały wątek w tamtym tygodniu i nie mogłam się oderwać :D i na bieżąco was czytam:) Czy mogę do Was dołączyć ? Również staram się o dziecko. W tym cyklu wzięłam się za testy owulacyjne ale albo źle to robię albo one sa do bani :/ w tym miesiacu probowalismy tylko 2 razy bo infekcja sie przyplątała ale mimo wszystko mam nadzieje i czekam niecierpliwie na dzień spodziewanej miesiączki ;)

Hej dziewczyny! Prześledziłam Wasz cały wątek w tamtym tygodniu i nie mogłam się oderwać :D i na bieżąco was czytam:) Czy mogę do Was dołączyć ? Również staram się o dziecko. W tym cyklu wzięłam się za testy owulacyjne ale albo źle to robię albo one sa do bani :/ w tym miesiacu probowalismy tylko 2 razy bo infekcja sie przyplątała ale mimo wszystko mam nadzieje i czekam niecierpliwie na dzień spodziewanej miesiączki ;)

Mi też nie wychodzą ;) dlatego ja wolę mierzyć temperaturę ;)

Też sobie kupiłam termometr, ale jakoś ciezko mi rano byc systematyczną w tym mierzeniu :D czyli nie wychodzą Ci testy a masz potwierdzoną owulacje np. na monitoringu?

Przede wszystkim mam potwierdzoną owulację 3 ciążami ;)

Ale tak bardziej serio u mnie jest tak, że nie wiadomo co mi jest bo obraz jajników w usg mam typowo policystyczny, mam też wysoką choć w normie rezerwę jajnikową. Ale inne badania już nie potwierdzają pcos. No i mam problem z bardzo długimi cyklami (mam tu na myśli cykle 180 dni, a nie że 50 ;) ). Ale generalnie jak już trafię w tą 1 z 3 owulacji w roku to zachodzę w ciąże.

No ale że ostatnia ciąża była pozamaciczna, to udało mi się w końcu lekarza przekonać do pełnej stymulacji więc w lipcu tylko monitoring plus tempertura.

U mnie z testami owu jest tak, że mi ciężko wytrzymać bez sikania i jedzenia ;) no i jak mam cykl 180 dni to ja bym zużyła 300 testów. Noooo nie. A mierzenie temperatury mi się sprawdza bardzo, ja zwykle wstaję w miarę o tej samej porze wiec luzik :)

Ja dziś 5/6 dpo czuje się bardzo średnio senność i mega zmęczenie mi dokucza to chyba przez intensywny weekend 🙃jeszcze trochę poczekam na testowanie żeby się nie denerwować

reklama
Do góry