reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️ W czerwcu dwie kreski na teście się pojawiają, bo wakacje staraczkom sprzyjają! 🏖

reklama
ja tez zastanawiam się dlaczego tak jest, że tak się staramy, a efektów brak..
Pokładam duże nadzieje w tym czerwcu. Wielkie nadzieje :-(

Dziewczyny jak ja bardzo się boje, że okres przyjdzie… tak strasznie się boje.
rozumiem Cię bo też mam duze nadzieje w czerwcu...a moze miałam bo czuje, ze okres idzie...:( jutro zaczynam serie testow....

Ja jeszcze przed okresem, ale 11 dpo biało i w ogóle czuje, że będzie okres. Ale pogodziłam się już, uzgadniamy z mężem nową strategię. Czekam na okres i działamy dalej. Już wzdrożyłam ruch u męża (chodzi dwa razy w tygodniu na siłownię :D), muszę też trochę popracować nad naszą dietą, kupię sobie olej z wiesiołka. Postanowiliśmy też, że w tym cyklu seks co 2 dni. Powiem wam, że te owulaki spoko ale przez nie trochę zmniejsza mi się okno seksu, bzykanie codziennie do pozytywnego testu i później już nie mam ochoty, jestem zmęczona i zwykle dwa dni po teście już mi się nie chce i wtedy przez caly tydzien nie ma seksu. Bo "pewnie już była owulacja, bez sensu". A moze ja je zle odczytuje czy na mnie nie dzialaja i owulacja jest jakos inaczej, sama nie wiem. Obiecałam też sobie wreszcie wizytę u ginekologa. Zwlekam z tym, bo szczerze mówiąc trochę się boję co mogę usłyszeć. Mam normalnie mega strach przed wejściem w tryb tych wszystkich badań podczas których albo wyjdzie jakiś problem, z którym będziemy musieli sobie poradzić, albo jeszcze gorzej - nic nie wyjdzie a i tak się nie będzie udawało :/ No ale w każdym razie krótka przerwa o działamy.
A macie coś do polecenia z supli dla mężczyzn? Moj bierze witaminę d i bodymax tak normalnie ale może jest coś nakierunkowanego na płodność?

U mnie dziś biało na teście. Czekam na okres. Niestety magia 3 cykli po poronieniu nie zadziałała. Dzisiaj mi cholernie przykro, ale trzeba się pozbierać i próbować dalej

Trzymam kciuki za Was dziewczyny, dawajcie jakieś kreseczki!
u mnie chyba tez ta magia 3 cykli nie podziałała :-( teraz 3 cykl leci.. lekarka mówiła ze organizm pamięta ciąże i pójdzie szybko. :-/

u mnie chyba tez ta magia 3 cykli nie podziałała :-( teraz 3 cykl leci.. lekarka mówiła ze organizm pamięta ciąże i pójdzie szybko. :-/
Też na to liczyłam po pierwszym biochemie, niestety udało się po 6-ci miesiącach i znów to samo… Aż się boję powtórzonego schematu (co pół roku poronienie, bo pierwszy biochem mi się trafił w 6cs, a drugi w 12cs…). Więc teraz nie mam złudzeń, że te magiczne 3 miesiące to u mnie mit 😂

reklama
Do góry