To ulubiona zabawa mojego malucha z siostrzyczką. mamy dwie wersje jedną na czworakach, a w drugiej ja go trzymam pod paszki a Natalia go goni normalnie nóżki mu się obracają jak na wyścigachMy dzis z Kubusiem bawilismy się w "Goń mnie" :-) ja uciekałam na czworaka i chowałam się za różnymi przedmiotami np. za fotelem, za biurkiem, za łóżeczkiem a mój mały mężczyzna latał za mną na czworaka z otwartą buźką i mnie gonił :-) ale mielismy przy tym zabawy i śmiechu za każdym razem jak mnie odnajdywał ja krzyczałam "o rany uciekam!!!" ale tak aby się nie wystraszył a on śmiał się jak nie wiem.
reklama
U nas tak samo. Jeszcze lubi jak tańczy a Mają, oczywiście ja go trzymam pod paszkami,To ulubiona zabawa mojego malucha z siostrzyczką. mamy dwie wersje jedną na czworakach, a w drugiej ja go trzymam pod paszki a Natalia go goni normalnie nóżki mu się obracają jak na wyścigach
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Luandzia, nic wymyślnego, może dla niektórych to stara bajka, ale ja nie kupowałam tych zabawek, bo mi się wydawały nudne i mało rozwijające. Kupiłam zestaw kubeczków do wyjmowania i wkładania i takie niby puzzle, drewniane, 4 wyjmowane zwierzątka. Mam pokazywać, mówić co to i udawać to zwierzątko, a Maciuś ma wyjmować, a jak sie tego nauczy to wkładać. A nadprogramowo kupiłam pojemniczek z bańkami mydlanymi. ;-):-)
A i jeszcze jak Maciuś zje wafla ryżowego i zostaną duże okruszki to mam dawać mu do zbierania ich ze stołu lub śliskiej powierzchni i pozwalać wkładać do buzi.
A i jeszcze jak Maciuś zje wafla ryżowego i zostaną duże okruszki to mam dawać mu do zbierania ich ze stołu lub śliskiej powierzchni i pozwalać wkładać do buzi.
luandzia1
Entuzjast(k)a
Coś takiego :
Puzzle drewniane z uchwytami - domek (360629155) - Aukcje internetowe Allegro
ale na tych wszystkich puzzlach jest napisane że są od trzech lat
Ja kupiłam Zuzi coś takiego i mama zamiar zacząć uczyć ją wkładać te kółeczka PIRAMIDA Fisher-Price! (376164004) - Aukcje internetowe Allegro
Puzzle drewniane z uchwytami - domek (360629155) - Aukcje internetowe Allegro
ale na tych wszystkich puzzlach jest napisane że są od trzech lat
Ja kupiłam Zuzi coś takiego i mama zamiar zacząć uczyć ją wkładać te kółeczka PIRAMIDA Fisher-Price! (376164004) - Aukcje internetowe Allegro
majandra
Tak, coś takiego. A te co ja kupiłam są mniejsze, ale napisane, że po 12 miesiącu.Tylko ja mam bez uchwytów, ale sporo wystają poza deskę i Maciuś nie ma porblemów, żeby je wyjąć.
A tą piramidkę też mam, ale z chicco. Niestety te kółka są za grube i za duże. Dziś psycholog miała trochę inną, taką żyrafkę z pochyloną szyją i na niej te kółka, ale cieńsze i przez to łatwiej je zdejmować.
A tą piramidkę też mam, ale z chicco. Niestety te kółka są za grube i za duże. Dziś psycholog miała trochę inną, taką żyrafkę z pochyloną szyją i na niej te kółka, ale cieńsze i przez to łatwiej je zdejmować.
majandra
Dlaczego tak z tymi okruszkami?
Mój syn jest mistrzem w takim dziubaniu ;-) Wysypuję mu na blat krzesełka do karmienia kilka kangusków a on skrupulatnie wydziubuje Czasem jak się zdenerwuje to rozrzyca ale często PAweł mu wyjada ;-)
Kurde, zapomniałam Ci to zaprezentować. Chodzi o to, że Maciuś nie zawsze zbiera okruszki paluszkami, tylko jak małpka, całą dłonią. Więc mamy ćwiczyć.
reklama
Hmm musze kupic takie puzzle. Fajny pomysl.
Z okruszkami tez bede robic.
Dziewczyny, na zabawkach jest czesto napisame ze sa powyzej 3 roku, bo wtedy producenci moga ominac jakies formalnosci ktore ich kosztuja. Cos mi moja siostra ktora wydaje takie certyfikaty tlumaczyla. Trzeba wlasna wyobraznie wlaczyc - czy nie ma malych elementow ktore mozna urwac i polknac, ostrych koncow itp.
Z okruszkami tez bede robic.
Dziewczyny, na zabawkach jest czesto napisame ze sa powyzej 3 roku, bo wtedy producenci moga ominac jakies formalnosci ktore ich kosztuja. Cos mi moja siostra ktora wydaje takie certyfikaty tlumaczyla. Trzeba wlasna wyobraznie wlaczyc - czy nie ma malych elementow ktore mozna urwac i polknac, ostrych koncow itp.