reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG przez brzuch 7 tydzień, niskie tętno

Dziewczyny! Jestem w 6 tydz.4dniu ciąży, lekarz wczoraj zrobił mi USG przez brzuch. Maluszek się rozwija prawidłowo, ale ma niskie tętno - 108. Myślicie żeby sprawdzić tętno jeszcze raz przez pochwę? Możliwe, że przez brzuch nie można zmierzyc dokładnie w tak wczesnej ciąży? Czytałam, że USG przez brzuch powinno się robić dopiero od 10 tygodnia ciąży...

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ma znaczenia jak zmierzone. Na pewno nie wyjdzie inaczej. Tętno to tętno.
Na ten moment nic więcej nie zrobisz. Musisz czekać.
Niskie tętno to ryzyko poronienia lub wad rozwojowych. A być może taki urok malucha.

Dziewczyny! Jestem w 6 tydz.4dniu ciąży, lekarz wczoraj zrobił mi USG przez brzuch. Maluszek się rozwija prawidłowo, ale ma niskie tętno - 108. Myślicie żeby sprawdzić tętno jeszcze raz przez pochwę? Możliwe, że przez brzuch nie można zmierzyc dokładnie w tak wczesnej ciąży? Czytałam, że USG przez brzuch powinno się robić dopiero od 10 tygodnia ciąży...

Po co Ci dwa wątki?
Dostałaś odpowiedzi w drugim.

Do góry