reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG naszych Słoneczek :)+interpetator skrótów USG

reklama
Wczoraj na USG tez widzialam buzke mojego malenstwa, lezy na boku. Tzn. jest po mojej prawej stronie, buzia zwrocona w lewo. tak, ze pupe ma pod zebrami.
A ja sie zastanawialam, dlaczego mam taki kanciaty brzuch. ;-)

Aph ja też mam kanciasty brzuszek, tylko że na dole. Wituś na dole ma pupcię i nóżki, więc mój brzuszek przypomiona raczej trapezik ;-)

Sprawdziłam właśnie wyniki mojego wczorajszego USG, a właściwie nie mojego tylko Witusia ;-)
BPD 80 > 29,5
FL 57 > 29,6
FHR 140
(PMPT) waga 1760 g

Chyba dobre, bo lekarz stwierdził, że z dzieckiem wszystko jest ok :tak:

Brawo Monika:tak:ładnie się rozwija Twój synek. Ja to idę dopiero coś za trzy tyg na usg...:-(i nic nie wiem...

Elżbietka, Skakanka Dzięki. Też mi się wydaje, że jest dość duży, bo wyczytałam, że w 30 tygodniu powinien ważyć 1350 gram, a on już ma 1760. Ponoć USG może trochę przekłamywać, ale już się boję tego "wielkoluda" rodzić :-D :szok: Ciekawa jestem ile mierzy sobie centymetrów (książkowo powinno być już 43 cm).

reklama
Roni wlasnie tak patrze na Twoje suwaczki i te 2 tygodnie roznicy mnie zdziwily :-) bardziej wiarygodne jest dla Ciebie to co podaje USG czy obliczenia wg miesiaczki? :-)

ja chyba bede liczyla dzien zaplodnienia plus 266 dni :-) bo tej daty jestem raczej pewna:-)

Do góry