reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

usg naszych pociech

reklama
Ja tez ide dopiero po 30 tygodniu teraz.Kawaler na pewno rosnie,bo kopie coraz mocniej:-) :tak: .
Na usg 3d lekarz byl pewien na 100% ,ze mam chlopczyka.Mam wyraznie wydrukowane jajeczka na zdjeciach:-) :-D ,kupuje wiec meska odziez;-) :laugh2:

moja dziewczynka w 26 tyg ważyła 1060,16g. natomiast ze wszystkich pomiarów wyszło że sredni wiek płodu 27 +2:laugh2:

wiecie co to tego usg moja znajoma miala robione 3 razy usg i na 2 potwierdzali ze chlopiec jajeczka tez miala niby na zdjeciu a przy porodzie wyskoczyla coreczka ku zdziwieniu wszystkim;-)

Moze miala normalne usg.Ja mialam 3 d i lekarz,ktory mi je robil prowadzi kursy dla lekrzy z zakresu odczytywania obrazu z usg,wiec skoro on byl pewien,ze na 100% chlopiec,to ja mu wierze:tak: .Mialabym niesamowita niespodzianke jakby sie pomyslil:-D

Ja mam nadzieję, że pomyłki nie będzie w moim przypadku, bo strasznie chciałabym miec córeczkę. Miałam usg w 21 tygodniu i lekarz mi powiedział bardzo pewnym głosem, że będzie dziewczynka, tak wyraźnie podobno było widac. A w najblizszy czwartek idę na usg 3D/4D i wtedy jeszcze się mam nadzieję mi to potwierdzą. Drogie to usg w Bydgoszczy, bo kosztuje 300 zł, ale mam nadzieję, że warto. Chcemy miec pamiątkę na filmie dvd, poza tym małżonka nie wpuscili na usg w szpitalu i jest z tego powodu strasznie rozżalony, a jak się zapłaci, to nie robią problemów z wpuszczeniem ojca na badanie.

reklama
No właśnie. I to wcale nie było na oddziale, tylko w poradni przyszpitalnej. Tłumaczyli się tym, że jakiś ojciec groził położnej w trakcie usg i dyrektor szpitala podjął decyzję o niewpuszczaniu żadnego ojca na badanie. Małżonek strasznie się wściekł, powiedział, że bylby drugim grożącym tej położnej i tylko dlatego się opanował, bo nie chciał mnie denerwowac :no:
Ale to głupota nie wpuszczac ojca, bo wiadomo, że obecnośc jego przy badaniu wpłynęła by tylko pozytywnie na więź z dzieckiem, lekarze powinni to rozumiec :wściekła/y:

Do góry