reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

Super Fantazjo to i pewno moja mała tez tyle wazy ,bo jestesmy na tym samym etapie 7m.c. ,ja ide 23.03 na 3D -juz nie moge sie doczekac:tak:

reklama
A ja jutro na 19.30 idę na 3D:-D :-D :-D . I też już się doczekać nie mogę... Strasznie chcę popodglądać tego rozbrykańca w moim brzuchu i upewnić się wreszcie czy mam kupować sukienki czy spodnie.:tak: Teściówka wciąż jednak liczy na spodnie, bo by chciała miec po równo wnuczek i wnunków.

dziewczyny ile płacicie za 3d? i idziecie ze skierowaniem od gina czy bez (tzn czy musi być zgoda gina na usg, czy można samemu sobie iść)?

Ja idę sama bez skierowania. To jest bardziej bajerek dla Rodziców niż konkretne badanie. Płacę aż 200 zł:surprised: :oo2:, ale dzwoniłam w kilka miejsc i wszędzie jest w tej samej cenie. Mąż gada że tyle kasy chcę na "widzimisię" wywalić, ale sam jest ciekaw. Poza tym, dla mnie to ostatnia szansa mieć taką pamiątkę, więc niech tam!

Monika ja mam usg na każdej wizycie (chodzę prywatnie).

A za połówkowe płaciłam 200zł - u dr Osóbki-Morawskiego. 4D kosztowało 300zł (wliczona kaseta i zdjęcia, w tym kolorowe) ale świadomie zrezygnowaliśmy - nie z powodu kosztów.

a dlaczego zrezygnowaliscie jesli mozna wiedziec? wogóle jest ktos na naszym forum kto nie chce poznac płci dzidzi?

ja byłam, bo teraz już chcę:-D
Esia też chodzę prywatnie, ale gin nie ma swojego usg:-( ciekawi mnie czemu zrezygnowaliście...

Ja robie u mojego gin ale płace 150zł-warto bo solidnie sprawdzi serduszko i przepływy krwi w macicy ,do zdjec jest tez nageane na płyte

U nas nie chodziło o decyzję co do płci - bo chcieliśmy poznać od samego początku.
A dlaczego nie? Cóż, nie pisałam bo nie chcę nikogo urazić... :zawstydzona/y: Mnie (i Małża też - tu się zgraliśmy idealnie) takie obrazy zupełnie nie rozczulają. Za to mocno przerażają :zawstydzona/y: Po prostu nie wyobrażałam sobie, że mogę zobaczyć MOJE dziecko jak TAK wygląda - a to przecież zafałszowany m.in. przez wody obraz. Poważnie się obawialiśmy mojej reakcji - mogłabym wpaść w histerię (nie mam takich skłonności - ale usg 3/4D tak odbieram) a Małż też stwierdził, że nie chce tego oglądać.
Oczywiście, to nasze BARDZO SUBIEKTYWNE odczucia - sądząc po popularności 3i4D to mocno odosobnione. No ale z naturą walczyć nie będę ;-) Zwłaszcza że nikomu tym krzywdy nie robię i ze swoim zdaniem się nie narzucam ;-)

reklama
Do góry