reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

szopka nie rozsypuj się jeszcze:no: ale jak mały juz koniecznie chce wyjść, to pewnie nic go nie zatrzyma. tak czy inaczej będzie dobrze, a póki co odpoczywaj ile wlezie

reklama
Szopka widzę że Twemu maleństwu bardzo śpieszy się na ten swiat, ale spróbuj przemówić mu do rozsądku, żeby jeszcze troszką poczekał :-). Uważaj na siebie.

Ech mówię do niego i mówię od dawna że to nie czas, a on mi się tylko pupką wypina. Ale widzę że leki w większej dawce działają i odpukać od rana żadnego skurczyka nie odczułam. :tak:

Dzięki dziewczyny za te apele - przydały się bo Czarulek już nie majstruje przy szyjce tylko wypłynął na szersze wody i znów czuję jego aktywne nóżki na żebrach :-D:-D Ale masaż żeber jest zdecydowanie milszy niż masaż kości łonowej :tak:

Achh te malenstwa to pomyslowe... :-Dja czuje jakby mala majstrowala gdzies przy szyjce i to bardzo - boliiii - tak od wczoraj co sie obudzi to mnie gdzies tam lap i cierp matka - nie wiem co ona tam prubuje zrobic gdzies lapsko wepchala pewnie i tam nim majsterkuje - szopka ciebie tez tak bolalo jakby ktos w srodku za macice lapal albo kul???:confused:

reklama
Anni u mnie też mały przy szyjsce majstrował, ale bardzo nie bolało, ot takie ukłucia chwilowe.. bardziej odczułam że dziecko jakby się obniżyło - poznałam to po miejscu w którym zwyczajowo kłuje mnie nóżka - i mniej intensywne ruchy czułam, a najgorszy był ból kości łonowej i pachwin - bolała jak leżałam, chodziłam a jak chciałam się podnieść czy przewrócić na łóżku to towarzyszył temu wielki jęk no i na wizycie u ginki okazało się że dziecko już się głebiej do miednicy wstawiło jak do porodu :szok:

Do góry