reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG Naszych maleństw...

Ja tez byłam na usg 3d i teraz mam kolejny termin na 12. kwietnia, wiec pojedziemy aby lekarz obejzał naszego dziubaska czy wszystko jest ok:-)

reklama
Sorga, dokładnie. U nas samo badanie trwało ok. 40 minut, z czego film trwa ponad 27 minut. Tak samo sprawdzał czy nie ma przepukliny pępowinowej, przepływy krwi w pępowinie i jeszcze jakieś tam rzeczy. No i jak mówię, sam opis badania, z jakimiś tam wynikami, wykresami i sama nie wiem czym jeszcze to 6 stron!!! Do tego 2 płyty - jedna z filmem, druga ze zdjęciami i 4 zdjęcia jako załącznik. Tak że naprawdę warto było.
Do tego, jak mówiłam mój Mąż był przeciwny bo uważał że to niepotrzebne męczenie dziecka, które może mu zaszkodzić, a potem jak wyszedł, to powiedział że się przekonał bo badanie było solidne i profesjonalne a nie dla zabawy.

Dzagud cieszę się, że wszystkie wyniki super!
Moje usg połówkowe dokładnie tak wyglądało - badanie wszystkich narządów, naczyń krwionośnych, serduszka, mózgu, kręgosłupa i kości twarzy (w kierunku ew. rozszczepienia). Wprawdzie opis zajmuje stronę A4 ale jest wyczerpujący - i do tego jeszcze wyniki badania przydatków i nerek (moich ofkors). Warte swojej ceny :-)

Byłam dziś na wizycie, lekarz znowu potwierdził że na 100% jest dziewczynka, nawet widać było jajniki :-). Dzidzia jest duża i zdrowa, szyjka wysoko i zamknięta czyli poród przedwczesny nam nie grozi. Serduszko moje jest ułożone główką do dołu, oby juz tak zostało. Jutro wkleję zdjęcia z USG, bo dziś juz mi się nie chce. Gęba mi się śmieje od ucha do ucha bo znowu widziałm moje Słoneczko :-).

Super Koteczku,ja mam 3D w piatek i zobacze moja ksiezniczke ,napewno wkleje zdjatka

Kotek ja mam tak samo jak ty! Dzis mialam usg i napewno dziewczynka:tak: Tak mi sie geba smieje bo z jakiegos powodu mialam shize ze co to bedzie jak sie pomylili. No ale jest potwierdzone wiec strasznie sie ciesze. Ja tam nie wiem czy sprawdzaja u nas jajniki czy widac ale widzialam jej pipuszke wiele razy i nawet mam fotke:-D . Boze jak ja ja kocham!!!

A oto zdjęcia mojej Kruszynki, troszkę zła jakośc bo zrobiłam zdjęcie ze zdjęcia:
i jeszcze opis:
zdjęcie 1 to moja kochana Kruszynka główką do dołu
zdjęcie 2 to jak mówił lekarz "wulwa" czyli to co mają dziewczynki :-)

reklama
Ale porażka, chyba nie zrobię tego usg 3d, bo Gdynia chociaż takie duże miasto ma może 2 gabinety w których je wykonują i oczywiście do maja nie ma wolnych miejsc :-(. A najlepiej jest robić do 32 tygodnia, czyli jak juz sie zdecydowałam na to usg to okazuje się że i tak nici. Jeszcze Gdańsk mi został ale jutro będę dzwonic bo dzis juz nie mam siły, humor mi sie zepsuł i ryczec mi się chce:-(.

Do góry