reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

no wiem, że waga orientacyjna tylko :zawstydzona/y:
ale kurde, popatrzyłam na necie i te 2065 to jakoś okropnie dużo, jak na ten tydzień :szok: i ona mówi, że średnia waga :szok:
jaki klocek z tej córki mojego męża!! :zawstydzona/y:

Edit: a te 2 eklerki, które wszamałam pewnie tylko utuczą mi dziecko i będę miała do wypchnięcia 5 kilo :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po tym USG też byłam troche zdezorientowana, i dlatego gin powiedział że jeszcze bliżej terminu zrobimy ( 5 USG) żeby w szpitalu wiedzieli orientacyjnie czego się spodziewać:szok:...ale przespałam się z tym i stwierdziłam że to i lepiej bo więcej ciałka do kochania:-D:-D:-D

Hej dziewczyny!
We wtorek byłam na kontroli i wg. położnej (jestem za granicą i tutaj ginekologa prawdopodobnie nie zobaczę do końca ciąży: ) ) Fasolek nasz kochany waży ok 2100 g, czyli idealnie tyle ile powinien ważyć w 33 tygodniu, zgodnie z ich wyliczeniami, które dostałam na usg. Cieszę się, że nie jest jakimś olbrzymem -bałam się tego bo bardzo szybko miałam wielki brzuch. Teraz pozostaje tylko czekać na kolejna kontrolę (w 36 tyg) :)

ionka to moja córeńka ważyła tydzień temu w 33 tyg. 2100 :-D A reakcja lekarza :'' no mała to ona nie jest '' rzeknął z uśmiechem. I teraz się boję jak to będzie przy porodzie :szok:

dziewczyny - nie panikujcie. T oze teraz wychodzi sporo wcale nie oznacza ze w 40 tygodniu bedzie 5kg :szok:
Ja tam obstawiam, ze ciezszego niz 4kg nie urodze i tego sie tryzmam. Do lekarza ide dopiero 3 lutego, ale staram sie nie panikowac :tak:
zreszta waga to pikus - obwod glowki jest wazniejszy :-D

nam wczoraj na szkole rodzenia połozna pokazywała na modelu ;-) jak przebiega poród.
i powiedziała, że główka to nie wszystko, bo za nią idzie ramionko i to jest najtrudniejsze. no ale po ramionku reszta wylatuje w chlupotem ;-)

reklama
Do góry