reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
jestem ... bardziej kwadratowa niż byłam, w głowie totalny chaos :eek: Wg dzisiejszego usg nie mamy hipotrofii, najpierw podali wagę 1900 z hakiem, na wypisie widnieje 1880. To i tak lepsze niż 1550... Tylko którego usg ja mam się teraz trzymać? bo usg robione z dnia na dzień, a rozbieżność wagowa duża... Najlepsze jest, że nie napisali konkretnych wymiarów, nie dali mi też usg, bo zostaje wszysko w karcie :no:
O łożysku nic nie mówili, a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać... Powinnam iść do mięsnego trochę komórek myślowych sobie dokupić, bo zginę...
Zrobili mi ktg i dla odmiany dziś tu jaja wyszły... Tętno skało od niecałych 50 do 170... Co chwilę coś tak pikało i się zlatywały położne i lekarki, że pewnie źle czujniki są podpięte :/Mówili też, że słychać, że bije inaczej niż powinno... Na wypisie podano, że czynność serca 130 i wykryto zaburzenia rytmu pracy serca :-( Mam teraz co tydzień biegać na ktg i zrobić echo serca... Kazali mi od razu iść się do poradni tam zapisać, no to poszłam z tymi papierami z izby. Lekarz popatrzał i stwierdził, że takimi pierdołami to on się nie będzie zajmował :wściekła/y: Kazał iść do lekarza prowadzącego zrobić usg :/ Mówili też, że słychać, że bije inaczej niż powinno... Tylko, że jak długo się słucha tego serca podczas usg? akurat zawsze trafili, jak serduszko ładnie biło... Czyli wychodzi na to, że znowu prywatnie trzeba szukać...

tweenie po pierwsze to zwariujesz jak bedziesz tak sie stresowac,miejmy nadzieje ze to usg jest bardziej wiarygodne,co do serduszka to nawet jesli troszke inaczej bije to ponoc sie zdaza tak krótko przed porodem i do pół roku po porodzie ze dzieci maja szmery,wiem bo akurat miałam tak z FILIPSEM własnie i wogóle sporo dzieci tak ma ,szkoda ze sie za bardzo nie okreslili o co w koncu konkretnie chodzi im w tym zapisie,mało tego ja jak byłam w 28 tyg ciazy , tej ciazy to lekarz który robił mi usg stwierdził ze łozysko juz sie za bardzo stazeje ze cc i mnóstwo innych badziewi a jak byłam teraz w 34 tyg to nagle wszystko super ,pieknie i normalnie ,moze ja jestem głupia albo ten lekarz cos mi tu namieszał ,dziewczyna przede mna tez wyszła ze skierowaniem do szpitala bo ponoc łozysko ,i badz tu madra
ja dzis tez byłam na wizycie i pierwsze co usłyszałam to ze i tak do terminu nie donosze,mam lezec uruchomic palca wskazujacego byleby jeszcze jakis tydz chociaz ,juz to widze jak leze niech sie walą,i oczywiscie dowliła sie ze jestem opuchnieta od samego rana a powinnam tylko wieczorem i w razie czego to szpital

tweenie może idź do innego szpitala? Skierowanie na patologie masz do konkretnego szpitala? czy możesz iść do każdego?
Co to za lekarz, który mówi, że się pierdołami zajmować nie będzie i odsyła do prowadzącego.
Myślę, że będzie wszystko w porządku.

tweenie nie wiem co Ci doradzic, zawsze tak jest,ile lekarzy tyle opinii,każy mówi co innego, nie wiem czy nie najlepiej by było zeby Cię do szpitala na obserwacje wzięli i monitorowali dzidziusia, trzymaj się i nie martw
ja tez jak poszłam na usg do mojego lekarza to mały miał2kg a za dwa dni byłam na prenetalnym to miał niecałe 1700,no a z tym serduszkiem to niewiem jak to jest,chyba powinni je częściej sprawdzać niż raz na tydzień

tweenie kochana nie dziwie się, że masz chaos w głowie...każda z nas by miała...co lekarz to inna diagnoza, co badanie to inny wynik...myślę, że teraz musisz iść z tymi badaniami do swojej ginki i niech pokieruje ciebie dalej,coś doradzi, a tam gdzie chodzisz do ginki to robią KTG czy serduszka słuchają tylko przez usg??

Tweenie napewno jest wszystko dobrze, te pomiary usg są przyblizone i ktoś się napewno pomylił i wyszla taka mała waga, a teraz 1900 to juz oki tak jak moja :-) A z serduszkiem to ja bym sie tez tak do końca nie przejmowała bo kruszynka jest jeszcze na tylke mała że może uciekaś spod czujników bo ma jeszcze miejsce. Musisz myśleć pozytywnie i NIE STRESUJ SIę !!!

wiecie co ja az z ciekawosci popatrzyłam jaka wage mała powinna miec i według tego co tam jest napisane to jezeli ma w 34 tyg około 1700 to wcale nie taka mała bo według usg tego ostatniego to ma wiecej a według wczesniejszego prawie 1600 wiec jak na 33 tydz to jest w granicach normy

Ostatnia edycja:
tweenie tymi ktg nie nalezy sie do konca przejmowac. czesto nie pokazuja tak jak nalezy i tego co jest naprawde. ja na twoim miejscu jak sie martwisz pojechalabym do innego szpitala na izbe przyjec (najlepiej do tego gdzie twoja ginka pracuje i na jej dyzurze) i mowila ze czujesz skurcze i nieregularny puls dziecka (np stetoskopem) i tam jak ci podlacza pod ktg to od razu przyjma na obserwacje na patologie na pare dni. naprawde bedziesz po tym spokojniejsza. a roznica w wadze sie nie przejmuj-sam lekarz mi powideizla w szpitalu robiacy usg ze zawsze sa mozliwe roznice w wyniku+/- 500 gr. zreszta waga twojej olenki tak naprawde nie jest taka mala i ja troche tego nie rozumiem, bo ty te jestes drobniutka wiec pudziana nie urodzisz. ale jak mowie-najlepiej by bylo zebys zostala na patologii na obserwacji na pare dni.powodzenia i sie nie denerwuj bo to szkodzi najbardziej

reklama
wiecie co ja az z ciekawosci popatrzyła jaka wage mała powinna miec i wedłóg tego co tam jest napisane to jeli ma w 34 tyg około 1700 to wcale nie taka mała bo wedłóg usg tego ostatniego to ma wiecej a wedłóg wzesniejszego prawie 1600 wiec jak na 33 tydz to jest w granicach normy

dOkladnie!!!!!

Do góry