reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

Cześć
Nie boję się znieczulenia bo nie ma czego w tej chwili większość operacji i zbiegów we wszystkich szpitalach jest robiona na takim znieczuleniu :-) Czy to żylak czy kolano czy cesarka to takie samo znieczulenie dają :-) Narkoza w tej chwili jest bardziej niebezpieczna niż zzo więc nie ma się co martwić na zapas ;-) Jeśli chodzi o sprzęt to Eskulap ma dokładnie takim sam jak na Wyspiańskiego więc jak jest coś bardzo nie tak to i Eskulap i Wyspiańskiego odsyłają do wojewódzkiego, Który to też nie wszystko posiada i często się zdaża że odsyłają do szpitala w Katowicach-Ligocie :baffled:
Ale ja nie zakładam żadnych takich rzeczy!!!!!!!!!!
Jak na dzień dzisiejszy to chcę rodzić naturalnie ale to się okaże bo termin mam na 09.08. A od 01.08. do 09.08. jest Eskulap zamknięty :-:)-:)-:)-:)-:)confused2::confused2::confused2: na pierwszą wizytę idę teraz w czwartek tj.02.07. do dr Biernackiego no więc będę wiedziała coś więcej :-)
Pozdrawiam

reklama
Cześć
Ja już po wizycie konsultacyjnej u Biernackiego- bardzo miły facet :-D podotykał, pozglądał i powiedział, że wszystko wysoko pozamykane :-) Następną wizytę mamy końcem lipca na KTG i zobaczymy co dalej mam nadzieję, że albo zejdzie Młody już do porodu albo bez zmian będzie baaaaaaardzo wysoko ;-)
Jestem przerażona trochę bo od 01.08.do 09.08. Eskulap jest zamknięty a ja mam termin na 09.08. więc mam nadzieję, że mojemu Jaśkowi nie zechce się w tym czasie przyjść na świat :-( Bo jak nie tam to nie wiem gdzie będę rodziła jestem już w 100% psychicznie nastawiona na Eskulap :-(

hej! No to trzymam kciuki za to żebyś wytrzymała do 10.08 a później zaraz wszystko opisz!! :) Ja jeszcze nie podjęłam decyzji, ale mam jeszcze sporo czasu bo termin mam na styczeń. Mam nadziej, że do tego czasu rozwieją się moje wątpliwości. Tak w ogóle to chciałabym już urodzić bo robię się już okrąglutka :wściekła/y:jak ja to zrzucę o matko!!!!

Wagą się nie martw to takie kochane sadełko ;-);-);-) Choć ja na szczęście tylko 8 kg przytyłam ale za to cały czas się martwiłam, że nie tyję i na każdej wizycie u gina musiał mnie uspakajać, że jakby Młody był głodny to ja też bym była a skoro nie jestem.......
No a nóżki to ja teraz mocno trzymam razem :-):-):-) co by się Jaśkowi nie chciało wyjść wcześniej :no2::oo:

witam,1 czerwca rodzilam swoja Amelke w wojewodzkim i jestem pod wielkim,pozytywnym wrazeniem.Swietna opieka i nad rodzaca i pozniej nad maluszkiem.Jesli znow bede kiedys rodzic to z pewnoscia tam.

Rodziłam tez w wojewódzkim! Opieka położnych na sali porodowej jest rewelacyjna!!!!:-) Mogłam korzystać ze wszystkich "pomocy". :tak: Przy 4 cm zaproponowali mi wannę ale stwierdziłam, że jeszcze chwile poczekam - niestety już nie zdążyłam... :-p:-p
Potem spędziłam tam 5 dni! Oprócz tego, że jedzenie jak dla wróbelków :eek: to jestem zadowolona. Pielęgniarki i położne w porządku. Pediatrzy rewelacyjni. :-)

Czekam linabb na twoją relację. I czytam wszystko co tam piszecie więc piszcie dziewczyny!!! Pozdrawiam mamuśki

Cześć dziewczyny
Udało się nam rozpakować przed zamknięciem :-) i mam już mojego Jaśka :-D niestety musiałam mieć cc. Poród mieliśmy dość długi bo o 9:00 zostałam przyjęta na oddział o 10:00 kroplówka z oxy i spacerek o 14:30 przy badaniu odeszły mi wody i dalej spacerek o 17:30- 1cm :baffled: o 18:00 dostałam znieczulenie i postęp porodu był o 100% z 1cm zrobiły się 2cm :baffled: o 21:00przestało działać znieczulenie a ja dalej miałam tylko 2cm no już prosiłam o cc (dokładnie tak samo moja mama się męczyła rodząc mnie i brata taka uroda) miałam dość. No i o 21:55 przyszedł na świat mój synuś Jak mnie otworzyli to się okazało że mam rozwarcie na 2,5cm a Jasiek miał trochę źle ustawioną główkę i to też była przyczyna że się nie otwierałam.
Jedno jest pewne w innym szpitalu kazaliby mi się męczyć Jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru i z czystym sumieniem mogę polecać Eskulap :tak::-):-)

reklama
Jedno jest pewne w innym szpitalu kazaliby mi się męczyć Jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru i z czystym sumieniem mogę polecać Eskulap :tak::-):-)

Linabb Ogromne gratulacje!!!:-):-)

Mogę Cię zapewnić, że w Wojewódzkim po odejściu wód możesz się max. "męczyć" 6 godzin. Potem już wywołują albo robią CC.
Żaden lekarz nie chce ryzykować życia dziecka.

Do góry