reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

Ja rodziłąm w Wojewódzkim, nie narzekam. Jedynie nie odpowiadał mi stosunek niektórych babek z oddziału noworodków. Szczególnie tych, które na nockę zostawały. jak coś się poprosiło, to wielką łaskę robiły. ale na szczęście każdego dnia inna zmiana była.

reklama
Mój 3 miesięczny synek dostał skierowanie do poradni kardiologicznej. Jednak po telefonicznej rejestracji okazało się że wiyta może sie odbyć dopiero w połowie czerwca 2010. Ja nie jestem w stanie psychicznie wytrzymać pół roku żeby otrzymać diagnozę dla syna. Bardzo się tym denerwuję:( dlatego proszę o pomoc aby któraś z Was jeżeli ma jakieś namiary na dobrego kardiologa ze śląska podała je. Bardzo proszę o kontakt do lekarza który przyjmuje prywatnie. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkie mamy przyszłe i obecne.

Witam ja z moją córką mam wizyty w szpitalu dziecięcym w BB na ul Sobieskiego 83 czy tam dzwoniłaś jakos nie wydaje mi sie żeby były takie odległe terminy nr do szpitala to 338284084, 338284072, 338284073,byłam tam u dr Sadlik jej nr 601447636 , oraz do dr Beszter która wiem że przyjmuje w Żywcu na oś Młodych nr338605340.
Ja też po otrzymaniu skierowania sie denerwowałam ale okazało się że to nigroźne szmery ale musimy pozostać pod opieką kardiologa do zakończenia okresu wzrostu. Tak więc zadzwoń pod któryś z tych numerów napewno załatwisz coś wcześniej.

Ostatnia edycja:
wielkie dzieki za odpowiedź. Troszke mnie uspokoilaś z tymi niegroźnymi szmerami. Bo moja pani doktor wlasnie coś o szmerach mówiła. Ale sama wiesz ze każda mama martwi się o swojego dzidziusia. Raz jeszcze dziekuje za odp i pozdrawiam.

Uwaga na szczepienia w Eskulapie. :no: Nie będę się rozpisywać - powiem krótko - szczepią euvaxem B - tanią koreańską szczepionką - dzieci różnie reagują. Po roku szukania, drążenia, zbierania info na temat szczepień, rtęci w szczepionkach, zagrywek koncernów farmaceutycznych wiem dlaczego moje dziecko płakało przez kilka godzin, dlaczego miało tak silną żółtaczkę ...

:no: :no: :no: Bzdura!!!!!!!! Rodziłam w Eskulapie i mój synek był szczepiony szczepionką HEPAVAX przeciw WZW typu B !!! Proszę się doinformować przed opowiadaniem bzdur!!! :wściekła/y: Eskulap nie ma w tym żadnego interesu żeby podawać jakiś SYF bo jest to szczepionka refundowana przez sanepid i to od nich ją dostają :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Szczepinki przeciw WZW typu B są bardzo nie przyjemne dla dzieci powodują ból i pieczenie i raczej wszystkie dzieci po nich bardzo płaczą niestety :(

1. To nie moje pierwsze dziecko, więc mam porównanie.
2. "Nieutulony płacz" to co innego niż płacz po szczepieniu.
3. Mam książeczkę szczepień - mojemu dziecku podano euvax, a czytać jeszcze potrafię, więc bzdur nie opowiadam. To zbyt poważna sprawa, by pisać o czymś o czym nie ma się pojęcia.

reklama
Cześć, dziewczyny :)
Nie miałam okazji się z Wami przywitać, bo - jak widzicie - jestem (niby) krakowianką. Tak naprawdę w Krakowie mieszkam tymczasowo, w lipcu wielki powrót do Bielska. Datę porodu mam na ok. 22 czerwca, więc rodzić pewnie będę w Krakowie, ale mniejsza z tym. Ceny USG 3/4d, jak się zdążyłam przekonać, są o wiele niższe w Bielsku. Na razie umówiłam się do Bimedu na Krasińskiego, ale zapomniałam zapytać, czy dają tam (lub nagrywają na przyniesioną) płytkę? Była któraś z Was tam na USG? Jak wrażenia? Jakość sprzętu itp.?
Idę na USG "połówkowe", "genetyczne" w 21 tc.
Myślałam jeszcze o USG w Supra-Medzie na Olszówki, tam jest o 50 zł drożej, ale może lepiej?... Proszę, podzielcie się wiedzą i informacjami :tak:
Pozdrawiam mamy przyszłe i obecne :happy2:

Do góry