reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG 4D w Bielsku-Białej

iwon3004 ja się z Tobą nie zgodzę bo jestem takim przypadkiem, że "męczyli" mnie od 8 do 22:50 i nikt nawet nie napomknął o cesarce, o 15 postęp porodu był na 2 cm mimo podłączonej Oxy. Chyba opatrzności Bożej mogę zawdzięczać, że moja córka urodziła się zdrowa i dostała 10 Apgar. Ja rodziła w 2006 więc może coś się zmieniło na korzyść pacjentki teraz. Mam nadzieję, że tak, bo znam przypadki, że przez brak decyzji o cesarce mamusie straciły swoje maleństwa, bardzo przykre ale niestety
prawdziwe :-(
Pozdrawiam wszystkie mamusie.
Agnieszka

reklama
To może się coś zmieniło bo ja rodziłam miesiąc temu i mnie wody odeszły o godz. 6 rano a o 13 już robili wszystko żebym w końcu urodziła.... Lekarka była co pół godziny i sprawdzała jak postęp. Kroplówka jedna, druga i o 15 miałam już synka przy sobie.
A moja koleżanka rodziła 3 tygodnie wcześniej o trafiła na stół.CC Bo właśnie żadna kroplówka nie zadziałała i nie chcieli ryzykować.

Tak więc może zmierza ku lepszemu:tak:;-)

Gratuluję Linabb!!! Opisz więcej szczegółów! Ile leżałaś? Jak położne itp. Ale ci dobrze jak mam jeszcze 4 mies. i nadal nie wiem gdzie rodzić:szok:

Witam was dziewczyny ja miałam rodzić w esculapie ale niestety nie dojechałam i teraz bardzo się z tego ciesze bo moja koleżanka rodziła tam dzień po mnie i skończyło sie tak że dziecko miało krwiaka na głowie bo dali jej znieczulenie i laska nie czuła partych nie wiedziała kiedy przeć wiec dziecko wyciągali kleszczami to jedno dwa dziecko zabieraja na noc dla mnie to jest nie wyobrażalne bo ten mały człowieczek potrzebuje nas najbardziej w tych pierwszych dobach życia przez te nocki musiała od początku karmić dziecko butelką bo nie chciało piersi a co najlepsze dziecko miało żółtaczke ją wypisali a po dziecko kazali przyjechać później jak dla mnie tragedia

Dzięki :-)
Ja przyszłam do Eskulapa rodzić w piątek o 9 rano o 21:55 urodził się Jasiek a wyszliśmy w niedzielę ok 17. Opieka medyczna na 6+ pod każdym względem :-) położne suuuuuper wszystkie a jak jakaś nie jest miła to trzeba ją sprowadzić na ziemię ;) i już wszystko gra :-) Młodego zabierali na noc ale w pokoju obok dziewczyna powiedziała że nie chce żeby jej zabrali więc jej zostawili bez problemu :-) Mnie to było na rękę bo mogłam odpocząć i nie myślcie że jestem jakąś egoistką czy wyrodną matką zobaczycie jak ten odpoczynek jest potrzebny :-)

Jasne po to jest tyle szpitali i możliwości żeby każda z nas wybrała to co jej odpowiada :-)
Ja jestem w 100% MEGA zadowolona z Eskulapa i jeśli będę miała drugi raz rodzić to tylko tam :-):-):-)

m@dz1@ w esculapie jak nie chcesz to nie biorą dziecka! ja w 1 noc chciałam się najnormalniej wyspać po tych przeżyciach to młodą zabrali, w 2 noc była ze mną. dla mnie esculap to potęga ;) 2 dziecię tylko tam mogę rodzić

Ja urodziłam mojego synka w Wojewódzkim 4 lata temu.Nie narzekam.Drugigi chłopczyka będę rodzić w grudniu- również tam.Profesjonalna opieka medyczna, a co najwazniejsze-rewelacyjnie wyposażony oddział noworodków.

reklama
Ja rodziłam w Eskulapie i jestem zadowolona. Wydaje mi się, że nigdzie w Bielsku nie ma takiej opieki jak tam. Prawdą jest, że trochę za bardzo chcą się pozbyć pacjentek- mnie wypisali o 20.30 sic!, ale jeśli miałabym rodzić drugi raz to na pewno tam.

Do góry