Mój mąż od samego początku chciał być przy porodzie a ja wiem, że chce rodzic z nim!!! A że mam w nim ogromne wsparcie to szkołę rodzenia podarowaliśmy sobie.;-) Ale jak szkoła pomoże Twojemu mężowi to bierz go i idźcie razem na zajęcia:-):-):-)
reklama
linabb
Zaciekawiona BB
Obczaiłam w wapienicy producenta pościeli dziecięcej i ubranek dziecięcych i niemowlęcych mają tam śliczne rzeczy i w super cenach Jakbyście były zainteresowane to chętnie podam namiary przez gg 4097670 :-):-):-):-)
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Rodzilam w sierpniu 2006r. wiec sie moglo od tego czasu cos pozmieniac, ale wtedy wygladalo to tak, ze u dr Kawulok (ginek.) mialam robione USG i taki ogolny wywiad, a u anestezjologa dr Witowskiego wizyta trwala ok.15-20 min. i tez zrobil ze mna taki ogolny wywiad o stanie zdrowia, przebiegu ciazy itd. Dodatkowo pytal jak chce rodzic, mowil o zneiczuleniu i jak w ogole wyglada pobyt w klinice i co jest potrzebne. Kliniki od srodka nie widzialam, w sumie nie myslalam nawet o tym, wiec nie wiem czy na zyczenie pacjentki jest mozliwosc "zwiedzenia" sal ;-):-)chciala bym sie dowiedziec od dziewczyn ktore rodzily w esculapie jak wyglada wizyta u lekarza i anastezjologa przed porodem czy pokazuja sale i takie tam???
linabb
Zaciekawiona BB
♥_._♥_._♥_._♥_._♥_._♥_._♥
Beczy w trawie baraneczek
nawołując wniebogłosy
Życzę zdrowia i radości
Wam z okazji Wielkiej Nocy
I dyngusa mokrutkiego
By Wam szczęście dopisało
By rodzinne były święta
By wam nic nie brakowało
**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
Beczy w trawie baraneczek
nawołując wniebogłosy
Życzę zdrowia i radości
Wam z okazji Wielkiej Nocy
I dyngusa mokrutkiego
By Wam szczęście dopisało
By rodzinne były święta
By wam nic nie brakowało
**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
linabb
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny
dawno mnie tu nie było. Mam poważne pytanko (przynajmniej tak mi się zdaje) byłam we wtorek u mojego lekarza i powiedział mi że mam małe zwapnienia na łożysku, sprawdził przepływ krwi pępowinowej i wszystko jest oki ale strasznie się martwię. Wyczytałam gdzieś że takie zwapnienia występują u palących mam (a ja na początku ciąży paliłam i to nie powinno mieć już wpływu na łożysko) i z czasem jak się łożysko starzeje (u mnie to już 30tydzień).
Napiszcie mi proszę czy któraś z was też ma takie coś i czy mam się martwić czy nie histeryzować ?!?!?!?!
dawno mnie tu nie było. Mam poważne pytanko (przynajmniej tak mi się zdaje) byłam we wtorek u mojego lekarza i powiedział mi że mam małe zwapnienia na łożysku, sprawdził przepływ krwi pępowinowej i wszystko jest oki ale strasznie się martwię. Wyczytałam gdzieś że takie zwapnienia występują u palących mam (a ja na początku ciąży paliłam i to nie powinno mieć już wpływu na łożysko) i z czasem jak się łożysko starzeje (u mnie to już 30tydzień).
Napiszcie mi proszę czy któraś z was też ma takie coś i czy mam się martwić czy nie histeryzować ?!?!?!?!
linabb
Zaciekawiona BB
Cześć marssela
ja mam jeszcze półtora miesiąca ale jestem zdecydowana na Eskulap jak chcesz wiedzieć więcej to tu poczytaj
Kafeteria - Bielsko-Bia
ja mam jeszcze półtora miesiąca ale jestem zdecydowana na Eskulap jak chcesz wiedzieć więcej to tu poczytaj
Kafeteria - Bielsko-Bia
marssela
Zaciekawiona BB
hej a jak będziesz rodzić sn czy cc?? Decydujesz się na znieczulenie? Ja najbardziej obawiam się powikłań po znieczuleniu i tego, że jak będzie coś nie tak to nie mają odpowiedniego zaplecza do ratowania pacjentów. Byłaś już może na wizycie? Jak wrażenia? Pozdrawiam!
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Marssela, w Esculapie maja caly sprzet do ewentualnej reanimacji, inkubatory i inne, nie maja po prostu intensywnej opieki medycznej.Ja najbardziej obawiam się powikłań po znieczuleniu i tego, że jak będzie coś nie tak to nie mają odpowiedniego zaplecza do ratowania pacjentów
A ZZO sie raczej nie obawiaj - nie znam ani jednej osoby, ktora mialaby jakies komplikacje po znieczuleniu.