reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG ( 3D , 4D, genetyczne)

hm.. z tego co rozumiem, sama wymienilas objawy zblizajacego sie porodu.. obniżenie brzucha, glowka dziecka nisko, jego nogi w zebrach.. mysle ze termin na listopad jest bardziej prawdopobobny. najlepiej bedzie jak policzysz 40 tyg od ostatniej miesiączki.
a dla swietego spokoju moze warto poradzic sie jakiegos zupelnie innego lekarza?:-)
albo wyposrodkowac dwa terminy ;)
pozdrawiam

reklama
jezeli chodzi o uk to tu jest naprawde dziwnie :baffled:
gdy poszlam na usg wg lekarza pierwszego kontaktu bylam w 16tg, pani robiaca mi usg stwierdzila ze to nie 16 a 14tg, wg kalkulatorow na necie to wychodzi jeszcze calkiem co innego, narazie trzymam sie daty z usg, a potwierdzenie bede miala dopiero po wizycie u mojego gin w PL a to dopiero pod koniec stycznia:-(

Kurcze wydaje mi się że taka rozbieżność 20 listopad a 5 styczeń to strasznie dużo....napisz najlepiej kiedy miałaś ostatnią miesiączkę i czy jesteś pewna tej daty wtedy będzie nam łatwo obliczyć w przybliżeniu termin porodu
Pozdrawiam

Moja ostatnia miesioaczka zaczela sie 14 lutego 2008 roku poltora tygodnia po wyjeciu spirali wiec wedlug daty miesiaczki wychodzi ok 20tego listopada a dzis jeszcze na dodatek mi zaczelo mleko wyciekac bardziej niz wczesniej :baffled:

Witam Wszystkie Mamusie!

Jestem na tym forum nowa i mam mały problem:-(
Jestem obecnie w 25tyg i 5 dniu ciąży (wg ostatniej miesiączki), wczoraj byłam na usg i tak przedstawiają się wynki mojej dzidzi

PD- 69 mm=26 tyg i 5 dni
HC-225 mm=24tyg. i 3 dni,
AC- 193 mm=25 tyg. 0 dni
HL- 43mm= 26 tyg. 0 dni
FL-48 mm = 26 tyg. i 3 dni

no i czy głowka mojego dziecka nie jest jakaś dziwna, obwód wynosi 225 mm, a przekrój przez nią 69 mm. Lekarz mi powiedział, że wszystko jest o.k. ale mi sie wydaje ,że po prostu nie chciał mnie denerwować. Czy któraś z was też ma taką rozbierzność jak moja dzidzia?????

MOCCA85:-)

Nie maswz co sie denerwowac:tak:Wszystko jest jak najbardziej w porzadku:tak::tak::tak:

Oto wymiary mojego synka ( z pierwszej ciazy) z 28 tyg ciazy
BPD -26tyg i 2 dni
AC-27tyg i 3 dni
FL-28tyg i 5 dni
waga 1170

A oto wymiary tydzien przed porodem (a urodzilam w 36 tyg i 5dni)
BPD-35tyg i 5 dni
AC-32tyg i 4 dni
FL-35tyg i 3 dni

Pozdrawiam

Dowikla dziękuje bardzo za odpowiedź, troche mnie pocieszyłaś....lekarz tez mówił, że wszystko o.k i stwierdził,że trudno przekonać kobiete, że ma zdrowe dziecko. Mnie martwi jednak bardzo ta głowka....troche dziwne, z obwód taki mały, a przekrój dużo wiekszy...jakosnie umiem sobie wyobrazic jak to wygląda:-(

Mocca wyniki wg usg mogą sie różnić o 14 dni- zarowno do tyłu, jak i do przodu ;-) Czyli w Twoim przypadku prawidlowe są wyniki, ktore mieszczą sie w przedziale 23t5d-27t5d. Wszystko jest ok :-D

No skoro tak mówicie, to już nie będę sie tak przejmować:-) W sumie w piątek mam wizyte u swojego lekarza, więc się zapytam:tak: W każdym bądź razie dziękuje za odpowiedzi :-) Pozdrawiam serdecznie.

jestem w 26tyg ciazy ostatnio mialam badanie usg i nie wiem czy jest dobre? znajacych sie prosze o informacje.plod polozenie miednicowe,BPD67->HBD26,FL48->HBD26,serce czterojamowe,FHR ok.140,pepowina 3-naczyniowa,przyczep brzuszny praw.Kregoslup symetryczny z zachowana ciagloscia.lozysko sciana przednia-homogenne,plyn owodniowy w normie.UKM bez zastoju. Czy to sa prawidlowe wyniki? serdecznie dziekuje

reklama
Aga skoro miałaś USG to chyba z lekarzem, ;-)
Więc jak , nie powiedział Ci czy jest dobrze czy nie :szok:
no niemożliwe poprostu
7444ca287c.png
[/url][/IMG]

Do góry